Přejít k hlavnímu obsahu

Blíží se příchod Zera do SINNERS? Jak je na tom se smlouvou v GamerLegion?

14. 7. 2022 | 16:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Nejočekávanější přestup léta se zřejmě blíží. Dnes je na programu poslední zápas SINNERS před letní přestávkou, vedle odpočinku tým čeká samozřejmě také hlavně ladění formy s pozměněnou sestavou na druhou polovinu sezóny. Posilou by se měl stát Patrik „Zero“ Žúdel, který by tím pádem dal sbohem svému pátému zahraničnímu angažmá.
Patrik „Zero“ Žúdel
Patrik „Zero“ Žúdel
Zdroj: PGL Esports

Už měsíc a půl uplynulo od přestupu Adama „NEOFRAG“ Zouhara do týmu OG. SINNERS od té doby vídáme s trenérem Tomášem „Tomkeejs“ Tomkou v roli aktivního hráče, tento týden však účinkují ve svém posledním turnaji bez plnohodnotného pátého hráče. „Poslední krok chybí k tomu zakončit naši coachPEEK éru zlatem,“ zní na sociálních sítích týmu před finále Sazka eCUPem, kde dnes hříšníci vyzvou ENTERPRISE.

SINNERS čekali s výběrem nového pátého hráče do letní pauzy, ale podle všeho už je hotovo. Tábor liberecké organizace by měl rozšířit Patrik „Zero“ Žúdel, jeden z nejzkušenějších CZ/SK hráčů, ale hlavně někdejší účastník Majoru. Když se poprvé odhalilo jeho jméno, tak žádný další kandidát už nebyl brán v potaz. Od té doby naznačuje nebo přibližuje přestup spousta maličkostí či vtípků, které zaznívají na sociálních sítích.

23letý Zero byl ve svém dosavadním týmu GamerLegion představen přesně 13. července 2020. Nabízelo se tak, že by mu v tomhle období mohla končit smlouva a SINNERS by tak získali parádní úlovek zadarmo. Slovenský hráč nám ale tuto skutečnost vyvrátil a uvedl, že před dvěma lety se týmu upsal 1. června a stále je (byl) v GamerLegion pod smlouvou. V případě přestupu tak jsou (byla) klíčová jednání mezi organizacemi.

I přesto se dá jednoznačně říci, že by příchod zkušeného hráče s bohatými zkušenostmi ze světa byl pro SINNERS velice výhodný. Na domácí scéně v posledních měsících hráči přestupují za astronomické sumy, takže se dá očekávat, že za srovnatelnou, ale neurčitou sumu by doma takto kvalitního hráče jen tak hříšníci nenašli. Vysoká částka je i důvodem, proč ze hry vypadl jiný kandidát Filip „AJTT“ Dolenský z EIQ Prague.

Zero v minulosti na domácí scéně oblékal dresy nEophyte, Fraternitas, Inside Games či naposledy na jaře roku 2020 ENTERPRISE. Ve světě si pak zahrál za Revolte!, HellRaisers, GameAgents, Budapest Five a právě GamerLegion. CS:GO tým německé organizace si nyní prochází přestavbou, jejíž součástí už Zero nebude. Maximem jeho letošní z většiny švédské sestavy bylo 24. místo ve světovém HLTV žebříčku.

Jak by měla vypadat nová sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.