Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA 23: datum vydání, crossplay i nové Ikony. Co všechno víme?

19. 7. 2022 | 12:00 EA SPORTS FC 24 Spekulace
FIFA 22 se pomalu chýlí ke konci. U současného ročníku fotbalové pařby zůstal jen zlomek hráčů, další už se poohlížejí po FIFA 23. O dalším výtvoru EA Sports se objevují každý den nové informace. Zde naleznete souhrn toho nejdůležitějšího o poslední hře FIFA v historii.
FIFA 23
FIFA 23
Zdroj: twitter.com/@FUT22News

Bude ve FIFA 23 crossplay?

Krátká odpověď? Ano. Delší odpověď? Ano, ale má to háček.

Crossplay ve FIFA 23 by měl být podle DonkTrading jen na zařízeních nejnovější generace. To znamená PlayStation 5, XBOX Series X/S, PC, Steam + Stadia.

Novou funkci budou moci hráči vypnout a zapnout. Napříč platformami bude jeden společný trh a k dispozici budou všechny módy včetně FUT.

Kdo bude mít nejvyšší rating?

Dlouhé roky vládla dvojice Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. To se v posledním ročníku změnilo a nejlépe hodnocené karty se dočkal Robert Lewandovski. Podle několika zdrojů se letos na trůn posadí další nováček - Kylian Mbappé. Francouzský striker by měl vedle toho být i na obalu FIFA 23. Stoprocentní jistotu však budeme mít až v srpnu.

Ikony a Hrdinové: Německá legenda i španělský gólostroj

Stejně jako každý rok, i letos budou do FIFA přidány nové osobnosti z fotbalové historie. A seznam to není krátký.

Od FIFA 22 se podobné karty dělí do dvou skupin: Ikony a Hrdinové. Do té první nastoupí čtveřice hráčů. Co jméno to pojem: David Villa, Di Stefano, Gerd Müller a Zico.

U Hrdinů není jasno. Zajímavých jmen ale není málo. Co takový Yaya Touré? Nebo vysokánský Peter Crouch? Či jeden z nejlepších exekutorů přímáků Juninho? Podle leakerů by mohlo do FIFA 23 přijít až patnáct nových Hrdinů.

Juventus je zpět!

Konečně. Jeden z nejslavnějších klubů italského fotbalu nebude nadále Piemonte Calcio. Partnerství Juventusu s Konami je u konce. 

Comeback to bude se vším všudy. Stará dáma se vrátí s klubovým znakem, dresy i stadionem.

Změny pozic jsou pryč

Pro chemii často využívaná mechanika. Útočník Mbappé se vám na hrot nehodí? Nevadí, použijete pár změn pozic a máte jej na defenzivním záložníku. Něco takového už ale od dalšího ročníku FIFA nebude možné.

EA Sports mění poziční systém. Karty s posty ze hry zmizí. Místo toho bude mít většina fotbalistů dvě preferované pozice. FUT Sheriff použil příklad João Cancela. Ten by mohl například alternovat pouze mezi pravým a levým bekem. Slavný Ronaldinho pak jen mezi levou zálohou a CAM.

Novým ligám vládnou ženy. Co česká soutěž?

Prozatímní informace hovoří o pěti nových ligách. Hned čtyři z nich jsou ženské:

  • FA Women’s Super League (Anglie)
  • National Women’s Soccer League (USA)
  • Frauen-Bundesliga (Německo)
  • Division 1 Féminine (Francie)

Jedinou mužskou bude podle všeho Vanarama National League - pátá nejvyšší anglická soutěž. Bohužel, ani ve FIFA 23 se neobjeví česká fotbalová liga.

Na druhé straně se v dalším ročníku FIFA neukáží liga japonská a mexická.

Vydání na konci září

Nová FIFA by měla být v klasické verzi dostupná od 30. září 2022. FIFA 23 vyjde na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC (Origin a Steam) a Google Stadia. Legacy Edition by měla vyjít exkluzivně na Nintendo.

Ultimátní Edice by měla podle FUT Sheriffa zahrnovat tyto bonusy:

  • Neprodejný FIFA World Cup FUT Heroes hráč (11. listopadu) -pouze při předobjednání do 31. srpna
  • Early access na tři dny (hraní od 27. září)
  • Neprodejný hráč Ones to Watch (30. září)
  • Jeden hráč TOTW 1
  • 4600 Fifa Pointů
  • FUT Ambassador Player Pick na hostování (Son, Vinicius Jr., Davies)
  • Kylian Mbappé na hostování na pět zápasů
  • Homegrown Talent v kariérním módu

Kdy se dozvíme víc?

Oficiální informace od EA Sports by měly začít vycházet na povrch od středy 20. července. V ten den by měli EA Sports přijít s trailerem na FIFA 23.

Novinky kolem FIFA Ultimate Teamu jsou pak naplánovány na začátek srpna.

Štítky: FIFA 23, novinky
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).