Přejít k hlavnímu obsahu

Jižní Korea úřaduje. VALORANT Masters dnes uzavře skupinovou fázi

13. 7. 2022 | 08:58 VALORANT Reportáž
Druhý světový turnaj roku má za sebou tři hrací dny a dnes se bude uzavírat složení vyřazovací části. Již v minulém článku jsme vás informovali o triumfu Guild Esports ve skupině A, nyní je ale čas se poprvé podívat i na skupinu B, která už rovněž zná svého vítěze.
DRX
DRX
Zdroj: Riot Games

Příběh skupiny A byl ve znamení souboje organizací dvou bývalých fotbalistů Davida Beckhama a Sergia Agüera. Po vítězství Guild Esports čekal poražený na soupeře, jehož určil úterní program. OpTic Gaming ze Severní Ameriky zdolali brazilské LOUD, takže právě americký celek dnes vyzve KRÜ Esports o postup.

Ve skupině B toho bylo potřeba odehrát mnohem více. V úvodním úterním zápase se proti sobě postavili DRX a FunPlus Phoenix, ve hře byla výhra skupiny. FPX bohužel nenavázali na Guild Esports a vedení v sérii nedokázali přetavit v triumf. Jediný jihokorejský celek na turnaji se tak raduje, zatímco FPX dnes čeká boj o všechno. Jejich soupeřem bude japonský tým Northeption, který si včera poradil s XERXIA z Thajska.

Turnaj hned ve čtvrtek přejde do play-off, kde se v prvním kole utká čtveřice nejvýše nasazených týmů právě proti postupujícím ze skupin. Těšit se tak konečně můžeme na mistry Evropy Fnatic, XSET z USA, indonéské Paper Rex nebo Jihoameričany z týmu Leviatán. Všichni budou bojovat o to, aby se probojovali mezi nejlepší čtveřici, která se o víkendu 22. až 24. července vůbec poprvé historii představí živému publiku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.