Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: OG mění dalšího hráče. NEOFRAG vítá hvězdného degstera

15. 7. 2022 | 15:50 Counter-Strike 2 Přestup
Informace, které se vynořily ve čtvrtek, se potvrdily. Tým OG oznámil podpis Abdula „degster“ Gasanova, který se stává novou posilou evropské sestavy.
Abdul „degster“ Gasanov
Abdul „degster“ Gasanov
Zdroj: BLAST Premier

Dlouho spekulovaný a očekávaný tah se stal skutečností, organizace OG oficiálně představuje novou posilu, která doplní sestavu okolo Adama „NEOFRAG⁠“ Zouhara a Nemanji „nexa⁠“ Isakoviče. Abdul „degster“ Gasanov podle očekávání v základní sestavě nahradil Mateusze „mantuu“ Wilczewského.

Podpis degstera je našim masivním vzkazem. Jde o hráče světového formátu, který nám může pomoct pozvednou tým do nových výšim, což už potvrdil na předešlých velkých turnajích a Majorech s jeho předchozím týmem. Podobné příležitosti nepřichází často, a potom, jaký měl na náš tým vliv na jarním finále BLASTu, jsme hned věděli, že jej musíme podepsat. Jsem si jistý, že bude hrdě oblékat náš dres.
Casper „ruggah“ Due, kouč týmu OG

OG se v nové sestavě poprvé představí v polovině srpna, kdy odstartuje podzimní split BLAST Premier. Poté přijde na řadu hlavní cíl týmu - probojovat se na listopadový IEM Rio Major.

 Česká republika Adam „NEOFRAG“ Zouhar
 Srbsko Nemanja „nexa“ Isaković
 Izrael Shahar „flameZ“ Shushan
 Polsko Maciej „F1KU“ Miklas
 Rusko Abdul „degster“ Gasanov

 Dánsko Casper „ruggah“ Due – trenér


PŮVODNÍ ZPRÁVA: Bývalý hráč týmu Spirit Abdul „degster“ Gasanov se údajně dohodl na přestupu do týmu OG. Informovaly o tom weby Dexerto a 1pv.fr, které v minulosti přinesly řadu přesných zákulisních informací.

Degster si už s evropským rosterem, za který od konce května střílí také bývalý hříšník NEOFRAG a polský mladík Maciej „F1KU“ Miklas, zahrál jako stand-in v turnaji BLAST Premier Spring Finals. Právě v Portugalsku OG naprosto zazářili, když jako outsider dokázali porazit Natus Vincere a ENCE a probojovat se až do semifinále. Gasanov byl přitom nejlepším hráčem týmu, když turnaj zakončil s vysokým ratingem 1.16.

Nejvíce se však ruský hráč proslavil při své štaci v ruském týmu Spirit. Během svého rok a půl dlouhého působení posbíral několik úspěchů, ten suverénně největší ale zažil na PGL Majoru v Antverpách, kde Spirit vyrazili dech celé scéně a dokráčeli až do semifinále. Právě po tomto úspěchu však degster odešel, nechtěl se totiž natrvalo přesunout do Srbska, kam se po ruské invazi na Ukrajinu přesídlila organizace Spirit.

Pokud se informace potvrdí, ruská hvězda v OG nahradí polsko-britského snipera Mateusze „mantuu“ Wilczewského. Ten byl posledním členem zakládající sestavy z roku 2019, a i když vždy patřil mezi nejlepší hráče svého celku, nikdy nenaplnil svůj skutečný potenciál. Ačkoliv tak loni bojoval o umístění mezi TOP 20 nejlepšími hráčů světa za uplynulou sezónu, nyní doplatí na to, že se na trhu nachází ještě kvalitnější sniper.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.