Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední FIWC kvalifikace o víkendu v Košicích

21. 3. 2008 | 18:21
Turnaj FIFA Interactive World Cup je jediným oficiálním herním turnajem pod záštitou organizace FIFA, která sdružuje 207 fotbalových asociací na světě. FIFA pořádá turnaj společně se společnostmi Electronic Arts (vydavatel série FIFA) a Sony (elektronický gigant) a dává hráčům každý rok šanci zúčastnit se světového turnaje a poměřit síly s hráči z ostatních kontinentů. Grand finále FIWC se uskuteční v květnu 2008 v obchodním komplexu Sony Center v Berlíně a účastníci si zahrají o 20 000 dolarů. Vítěz navíc získá pozvánku na galavečer FIFA World Player a může si popovídat s hvězdami fotbalového světa. Domácí kvalifikace FIWC je společná pro Českou republiku a Slovensko (celkový počet účastníků Grand finále je omezen na 32), veškeré informace o ní jsou na oficiální české stránce www.fiwc.cz. Ve velkých městech v Čechách, na Moravě a na Slovensku probíhá lokální kvalifikace (celkem 16), z každé z nich postoupí 2 nejlepší hráči do Národního finále. To se uskuteční 30. března 2008 v pražském Paláci Flóra a zúčastní se jej 32 hráčů, kteří budou bojovat o postup na světové Grand finále. V současnosti již známe 30 z 32 finalistů, poslední šanci mají soutěžící v Košicích.
Výchozí obrázek
Turnaj FIFA Interactive World Cup je jediným oficiálním herním turnajem pod záštitou organizace FIFA, která sdružuje 207 fotbalových asociací na světě. FIFA pořádá turnaj společně se společnostmi Electronic Arts (vydavatel série FIFA) a Sony (elektronický gigant) a dává hráčům každý rok šanci zúčastnit se světového turnaje a poměřit síly s hráči z ostatních kontinentů. Grand finále FIWC se uskuteční v květnu 2008 v obchodním komplexu Sony Center v Berlíně a účastníci si zahrají o 20 000 dolarů. Vítěz navíc získá pozvánku na galavečer FIFA World Player a může si popovídat s hvězdami fotbalového světa.

Domácí kvalifikace FIWC je společná pro Českou republiku a Slovensko (celkový počet účastníků Grand finále je omezen na 32), veškeré informace o ní jsou na oficiální české stránce www.fiwc.cz. Ve velkých městech v Čechách, na Moravě a na Slovensku probíhá lokální kvalifikace (celkem 16), z každé z nich postoupí 2 nejlepší hráči do Národního finále. To se uskuteční 30. března 2008 v pražském Paláci Flóra a zúčastní se jej 32 hráčů, kteří budou bojovat o postup na světové Grand finále. V současnosti již známe 30 z 32 finalistů, poslední šanci mají soutěžící v Košicích.

Do kvalifikačního turnaje se není potřeba předem registrovat, stačí přijít na místo konání v daný čas. Účastnit se mohou i soutěžící, kteří neuspěli v některé z předchozích kvalifikací. Turnaj bude hrán následujícím systémem - základní skupiny dle počtu přihlášených (hraje každý s každým) a posléze play-off systémem single elimination. Kvalifikační turnaj i finále budou odehrány na konzolích Sony PlayStation 2, podrobnější informace (pravidla, podmínky apod.) najdete na domovských stránkách kvalifikace.

Poslední kvalifikační turnaj FIWC 2008:

23.3.2008 – Košice (Kino Úsmev)

Více informací najdete na www.fiwc.cz




Zdroj: www.fiwc.cz