Přejít k hlavnímu obsahu

Pardub si podmanil finále! Novým lídrem Vodafone MČR Hearthstone je jeho parťák Eichii

14. 7. 2022 | 22:22 Hearthstone Reportáž
Druhá turnajová série letošního ročníku Vodafone MČR Hearthstone je za námi. Osmička kvalifikovaných v rámci živého přenosu s komentářem Ondřeje „Skeri“ Škeříka a Matěje „Tecik“ Šturmy zabojovala o pořádnou porci MČR bodů, tu největší si odnesli hráči Sazka.Inaequalis.
Finále 2. turnajové série
Finále 2. turnajové série
Zdroj: PLAYzone

Letošní kvalifikační sezóna Vodafone MČR Hearthstone nabízí pouze čtyři turnajové série. Každá navíc oplývá jen dvěma kvalifikacemi. Od konce června byla na programu druhá taková série, která vyvrcholila živým přenosem z Vodafone PLAYzone Areny. Ve hře byly 2 tisíce korun a zisk až 250 MČR bodů.

Do finále nedokázal postoupit ani jeden ze dvou nejlepších hráčů první série. Bylo tak jasné, že úřadující mistr Jaromír „Jarla“ Vyskočil a nová naděje scény Vojtěcha „Crtk“ Dluhoše neudrží přední příčky pořadí.

Komentátoři si pro čtvrtfinálové kolo vybrali zápas Dominika „Eichii“ Eichenbergera a Michala „Misaks“ Syrovátka, což byl souboj jediných dvou hráčů, kteří to do finálové osmičky dotáhli dvakrát jako jediní. Eichii si počínal zkušeně a zvítězil 3:1. V semifinále jej doplnil Tomáš „Baron Fousek“ Hříva, jenž stejným výsledkem vyřadil Matyáše „Matty“ Kalužného. Na Eichiiho si ale nepřišel a padl jednoznačně 0:3.

O vysoké kvalitě hráčů týmu Sazka.Inaequalis se fanoušci mohli přesvědčit i na druhé straně pavouka. Jakub „Pardub“ Pardubský totiž vyzval dalšího člena tohoto celku Dominika „majsssster“ Furka, s nímž zametl jednoznačně 3:0. Nebylo tedy divu, že si jej stream vybral pro vysílání semifinále. Tam Pardub už s Lukášem „Rjú“ Vícenem prohrával 1:2, sérii však otočil a bylo jasné, že ve finále dojde k týmovému střetnutí.

Dvojnásobný DreamHack šampion Pardub začal s Mine Rogue, která nezklamala. Jiný balíček už totiž ve finálové sérii ani nepotřeboval, Eichii se mohl otáčet, jak jen chtěl, ale nestačilo to na výhru jediné hry. Těšit jej tak alespoň musí, že ziskem 210 MČR bodů se dostal do čela MČR bodování. Vítězný Pardub se vyhoupl na šesté místo. Bronz si ze zápasu o 3. místo odnesl Baron Fousek – překvapí vás, že i on hraje za Sazka.Inae?

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Foto: PLAYzone
Štítky: MČR, hearthstone, Jarla
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.