Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelné se stává skutečností! Dynamo Eclot zvládlo důležitý zápas i s manažerem v sestavě

15. 7. 2022 | 19:50 Counter-Strike 2 Reportáž
41. sezóna ESEA lig se blíží do svého finiše. Dohrát zbývá už jen ty nejposlednější zápasy, mezi něž se dnes zařadil i jeden s českým a slovenským zastoupením. Díky uvolnění jednoho slotu v baráži o ESL Challenger si Dynamo Eclot zahrálo rozstřel proti týmu Apeks, v jehož barvách hraje Martin „STYKO“ Styk. Ani jedna strana však nenastoupila v plné síle.
Ondřej „ono“ Bobula
Ondřej „ono“ Bobula
Zdroj: Dynamo Eclot

Dynamo Eclot to v ESEA soutěžích této sezóny dotáhlo z českých a slovenských týmů nejdále. I po postupu do play-off divize Advanced sbíralo jednu další výhru za druhou, v klíčový moment se ale všechno zlomilo. DNE měli jistotu umístění v nejlepší šestce a tím i zisk 1250 dolarů, potřebovali ale ještě jednou zvítězit, aby měli jistotu minimálně baráže o postup do ESL Challenger League. Nestačili však na forZe ani UNGENTIUM. Osud se však slitoval a přinesl jednu extra příležitost. Rozhodující duel byl ale ještě těžší než ty předchozí.

Třetí šance na postup mezi silnou evropskou konkurenci totiž přišla náhle ve chvíli, kdy ještě jeden z hráčů není zpátky z dovolené. Bez dvou členů základní sestavy se DNE už představili v Sazka eCUPu, kde s týmem nastoupili Mohammad „BOROS“ Malhas z Endpoint a Levente „fleav“ Fodor z Budapest Five. Ani jeden z nich však není kandidátem na přestup, skutečným důvodem je opravdu jen načasování posledních turnajů.

Hráči ze zahraničí se však v rozhodujícím zápase o baráž do ESL Challenger League s týmem představit nemohli. V ESEA soutěžích totiž funguje uzavření soupisek, na kterou již v play-off není možné přidat další hráče. Dynamo Eclot tak museli sáhnout do managementu a vytasit se s Business Development Managerem organizace. Svoji nečekanou profesionální premiéru si zažil Ondřej „ono“ Bobula. DNE v důležitém zápasem málem doplatili na to, že po odchodu Jakuba „bfull“ Kokošky ještě nemají trenéra.

Zápas byl otevřený z obou stran, ani Apeks totiž nejsou v plné sestavě. Již v červnu oznámili dva odchody, tuto soutěž ale musejí dohrát v původním složení. Po boku Martina „STYKO“ Styka navíc odehrál většinu série trenér Pål „Polly“ Kammen, hvězdný Joakim „jkaem“ Myrbostad se přidal až na poslední mapě.

Dynamo Eclot šokovali soupeře a v prodloužení ovládli úvodní mapu Mirage 19:16. Na Overpassu však táhli za kratší provaz a ono se při prohře 4:16 bohužel zmohl jen na jeden frag. Na Infernu to ale hrající manažer roztočil ve velkém stylu a přispěl k neuvěřitelnému úspěchu svého týmu. DNE ovládli rozhodující mapu v poměru 16:12 a v netradičním složení senzačně vybojovali postup do baráže o cenný slot v prestižní lize.

Kaňku na dnešním vystoupení zanechalo pouze to, že ještě toho večera museli DNE s manažerem onem nastoupit do zmíněné baráže. Jejich prvním soupeřem byl Team Finest, který jim ukázal, zač je toho loket a vyhrál jasně 16:6, 16:4. Dynamo Eclot teď musí jen doufat, že se jim podaří další zápasy odložit, protože Filip „K1-FiDa“ Dvořák se z dovolené vrací až v neděli. Byla by velká škoda, kdyby snaha přišla vniveč.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.