Přejít k hlavnímu obsahu

Brána do MČR. Vodafone Midseason nabídne postup do finále i finanční odměny

16. 7. 2022 | 15:35 Hearthstone Turnaj
Hned šestnáctka hráčů se na Vodafone Midseason porve o postup na finále MČR a prize pool ve výši 10 tisíc korun. Dvoudenní akce ve Vodafone PLAYzone Areně nabízí první dvě místenky na hlavní event Vodafone MČR Hearthstone. Do turnaje se podívá osm nejlepších podle MČR bodování a osmička z otevřené kvalifikace.
Vodafone Midseason
Vodafone Midseason
Zdroj: PLAYzone

Po dlouhé době se česko-slovenská Hearthstone scéna dočká další offline akce. Ve Vodafone PLAYzone Areně se 6. a 7. srpna odehraje turnaj Midseason, kde se šestnáct karetních mistrů utká o postup do finále MČR a finanční odměnu ve výši 10 000 Kč.

Šestnáctka na Vodafone Midseason je rozdělena na dvě poloviny. Osm hráčů dostalo pozvánku díky dostatečnému počtu MČR bodů. Zbylých osm se bude muset prodrat otevřenou online kvalifikací. Ta se odehraje 21. července od 18:00.

Hráči pozvaní na Vodafone Midseason:

  •  Česká republika Dominik „Eichii“ Eichenberger
  •  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil
  •  Česká republika Vojtěch „Crtk“ Dluhoš
  •  Slovensko Lukáš „Rjú“ Vícen
  •  Česká republika Michal „Misaks“ Syrotávko
  •  Česká republika Jakub „Pardub“ Pardubský
  •  Slovensko Benjamin „Benko“ Mravec
  •  Česká republika Štěpán „Norwis“ Šimek
Výhry na Vodafone Midseason
UmístěníVýhra
1. místopostup do finále MČR + 5 000 Kč
2. místopostup do finále MČR + 3 000 Kč
3. místo300 MČR bodů + 2 000 Kč
4. místo250 bodů
5. - 8. místo200 bodů
9. - 12. místo180 bodů
13. - 16. místo150 bodů

Otevřená kvalifikace se odehraje klasickým single elimination pavoukem. Osm nejlepších se ukáže na Vodafone Midseason. Nejen postup, ale i samotné umístění je důležité.

Na samotném hlavním turnaji se totiž hráči rozdělí do čtyř skupin. Rozlosováni budou ze čtyř košů. V prvních dvou se rozdělí top 8 podle MČR bodování, ve třetím a čtvrtém pak osmička z otevřené kvalifikace. Vítězství ve čtvrtfinále otevřené kvalifikace tak vytáhne hráče do třetího výkonnostního koše.

Skupiny soutěže o 10 000 Kč se odehrají systémem GSL, play-off pak v single elimination bracketu.

U Vodafone Midseason pochopitelně nebude chybět stream na Twitch kanále PLAYzone.

Streamem vás budou provázet známá jména z přítomnosti i minulosti česko-slovenského Hearthstonu. Trojice Ondřej „Skeri“ Škeřík, Matěj „Tecik“ Šturma i Michal „RybkaPipka“ Rybák patří mezi často vídané tváře.

Pamětníci mohou znát jméno posledního z komentátorů. Robert Vávra, dříve hrající pod přezdívkou Synthetic, byl v roce 2016 kapitánem Majestic Lions a zvítězil na turnaji Assembly Winter 2016. Nyní se v kariéře posunul - jeho pokrmy mohou ochutnat návštěvníci Vodafone PLAYzone Areny, kde pracuje jako kuchař.

Vodafone MČR Hearthstone
Vodafone MČR Hearthstone
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).