Přejít k hlavnímu obsahu

Češi si jdou pro medaili. V semifinále IIHF Mistrovství světa v sobotu vyzvou USA

16. 7. 2022 | 17:40 NHL Preview
Oficiální reprezentační mistrovství světa v NHL 22 od Mezinárodní federace ledního hokeje má před sebou závěrečný víkend. Čtyři nejlepší týmy se poperou o cenné kovy, mezi elitou nechybí ani česká dvojice ve složení Josef „Pepcastachurcik“ Stachura, Adam „Dzouvi“ Menšík. Tohle duo dokázalo senzačně vyřadit Kanadu a zuby si brousí i na druhého zámořského oponenta.
Pepcastachurcik a Dzouvi
Pepcastachurcik a Dzouvi
Zdroj: Hokej.cz

Šampionát národních týmů nejprve hledal nejlepší hráče ve všech 22 zúčastněných zemích. Po národních kvalifikacích nastal čas na skupinovou fází ale mohlo do bouřlivého play-off projít pouze osm nejlepších dvojic. České duo ve skupině D porazilo Rakousko, Kazachstán i Japonsko a po jediné prohře nad Švédskem postoupilo dále. Slovenská reprezentace podobné štěstí neměla, s turnajem se rozloučila bez výhry.

Čtvrtfinálový duel už ale byla jiná káva, jak se říká. Na Stachuru s Menšíkem čekala silná Kanada s dost možná nejlepším hráčem světa. Motivace zaznamenat úspěch pro český nároďák ale byla silnější a čeští borci dokázali porazit Kanadu 10:8. Dzouvi byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem celého čtvrtfinále.

Pokračování je na programu v sobotu 16. července, hned o den později celé mistrovství vyvrcholí zápasy o zlato a bronz. Co se týče sobotního semifinále, tak nejprve se obhájci prvenství z Finska postaví outsiderům z Lotyšska, kteří v prodloužení překvapivě vyřadili Švédsko. Ve 20:30 pak nastane osudový zápas českého týmu. Dzouvi a Pepcastachurcik vyzvou USA, i tentokrát budou v pozici, kdy mohou hlavně překvapit.

 „Věříme, že to můžeme zvládnout, Američané nás totiž mohou i trochu podcenit. Necháme tam všechno, když jsme došli tak daleko, rozhodně chceme postoupit,“ vyhlíží nedočkavě Stachura. „Roebuck se svým stylem odlišuje od zbytku světa. V zápase je schopen vyprodukovat nezvyklé množství hitů, ale myslím si, že pokud bude Adam hrát jako proti Kanadě, obě svá utkání zvládne,“ věří v kvality svého spoluhráče. „Mě proti Olmsteadovi čeká podobná bitva jako proti Regulymu. Podle videí mi přijde kreativnější v útočné fázi, pokud ale navážu na svůj druhý čtvrtfinálový zápas, mohu uspět,“ uzavřel své vyjádření pro Hokej.cz. Nezapomeňte přijít fandit na stream!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.