Přejít k hlavnímu obsahu

Zklamání bylo dost. Finský lídr G2 Esports si hledá nové angažmá

16. 7. 2022 | 18:07 Counter-Strike 2 Přestup
S velkou famfárou přicházel v lednu letošního roku Aleksi „Aleksib“ Virolainen do G2. Finský hráč měl být lídrem, který dostane mezinárodní mančaft na vysněný světový trůn. Jenže to se nestalo, G2 se dlouhodobě trápí a Aleksib se porozhlíží po novém domově.
G2 Esports se loučí se svým IGL
G2 Esports se loučí se svým IGL
Zdroj: ESL | Eric Ananmalay (s povolením)

Půl roku a konec. Aleksi „Aleksib“ Virolainen se v dresu G2 Esports dlouho neohřál. Po dvou letech v OG vyzkoušel novou kariérní výzvu, která mu ale absolutně nevyšla.

G2 se s finským kapitánem v čele zúčastnili v roce 2022 celkem sedmi světových turnajů. Do finále postoupili jedinkrát, když brali druhé místo z IEM Katowice. Jinak se horko těžko dostávali do top 4, na Majoru v belgických Antverpách ztroskotali před branami play-off. Po tažení ze Stockholmu to bylo veliké zklamání.

Zdá se, že současně běžící IEM Cologne, kde G2 skončili na děleném devátém místě, bylo poslední kapkou.

Samotná organizace se zatím k celé situaci nevyjádřila, samotný hráč oznámil své další plány na svých sociálních sítích.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).