Přejít k hlavnímu obsahu

Strhující bitva! Na VALORANT Masters v Kodani zbývá už jen nejlepší šestice

17. 7. 2022 | 14:42 VALORANT Reportáž
Neskutečný den má za sebou VALORANT Masters v Kodani. První eliminace v rámci play-off odnesly hned dva týmy, ve hře zbyla jen nejlepší šestice. Bitva mezi americkými kontinenty přinesla úžasnou podívanou, ale na konci dne mají úsměvy na tváři jen na jednom.
Leviatán VALORANT tým
Leviatán VALORANT tým
Zdroj: Riot Games

Do prvního zápasu vstoupili evropští rivalové už ve svých klasických sestavách. FunPlus Phoenix získal dostatek času, aby jej zkompletoval Dmitry „SUYGETSU“ Ilyushin, který měl problémy s vízy. Hned tedy musel naskočit do eliminačního zápasu a zároveň oslavit své dvacáté narozeniny premiérou na stagi. Guild Esports vyzvali na Ascent a diváci si takovou podívanou museli náramně užít. Do poslední chvíle to byla napínavá bitva, kterou ale vyhráli fénixové. Show předváděli dokonce i trenéři.

Organizace Davida Beckhama si zvolila mapu Breeze, ale následovalo něco opravdu nečekaného. První polovinu zakončila šokujícím skóre 12:0 a měla našlápnuto na vyrovnání skóre v této důležité sérii. FPX sice ještě 3 kola získali, na konečném výsledku to ale nic nezměnilo. Museli se dát dohromady, protože rozhodovat se šlo na Bind, který není pro ani jeden z celku přímo charakteristický.

Na stole byla nejen eliminace, ale také potřebné body k přímé účasti na světovém šampionátu. Jak rychle ale Guild Esports vystoupali, tak zase spadli. Zkušenost kapitána Kirilla „ANGE1“ Karasiowa a jeho spoluhráčů se ukázala v nejdůležitějších momentech a 32letý veterán a bývalý CS:GO profík dovedl svůj tým k výhře. Zároveň zajistil sobě i Fnatic jistou účast na mistrovství světa VALORANT Champions.

Na řadu přišla poslední naděje pro Jižní Ameriku. Leviatán se ale nepřipravil, jakou formu si na první mapu přinese sedmnáctiletý talent Zachary „zekken“ Patrone, který svými fragy dovedl XSET k vedení v sérii. Na Ascentu se ale probudil Marco „Melser“ Amaro. Několika povedenými akcemi zvrátil průběh zápasu ve prospěch LATAM jedničky a navodil atmosféru na rozhodující mapu. Jeden z týmů musel domů.

Vkročit na Haven se lépe podařilo Leviatánu, před Rory „dephh“ Jacksonem a jeho kolegy tak stál nelehký úkol. Timeout ale pomohl náskok dohnat a opět se šlo do prodloužení. Napětí houstlo a strhující přetahovanou získali jihoameričtí borci až výsledkem 16:14, čímž si zároveň vysloužili účast na Champions.

FPX a Leviatán tedy na VALORANT Masters přežili, na soupeře si nicméně počkají. Dnes nás totiž čekají dvě semifinálové bitvy. Fnatic a Paper Rex tento split zatím neprohráli, ale to se musí změnit, protože první nedělní klání mají na starost právě tyto dva celky. Pak se DRX pokusí porazit další NA sestavu, jenže tentokrát to budou obhájci titulu OpTic Gaming, takže určitě nás čeká ten nejkvalitnější VALORANT!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.