Přejít k hlavnímu obsahu

PREVIEW: NAVI vs. FaZe. IEM Cologne v neděli finišuje bojem o titul

17. 7. 2022 | 14:16 Counter-Strike 2 Preview
Nedělní odpoledne, a možná i večer, nabídne ten nejlepší Counter-Strike na světě. Proti sobě se postaví světová jednička a dvojka - Natus Vincere vyzvou FaZe. BO5 série rozhodne o tom, kdo vyhraje 400 tisíc dolarů a bude v dalším týdnu na vrcholu světového žebříčku. Kompletní program můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone, zápas začíná v 16:00.
Finále IEM Cologne 2022
Finále IEM Cologne 2022
Zdroj: twitter.com/@eslcs

Dva nejlepší týmy roku 2022 ve finále jednoho z největších turnajů v historii Counter-Striku. Co víc si přát.

Přesně po měsíci se potkají Natus Vincere v sérii s FaZe. Letos je to pak popáté. Dosavadní bilance je vyrovnaná, oba mančafty mají po dvou triumfech. Naposledy východoevropská sestava rozdrtila FaZe 16:6 a 16:1 během BLAST Premier Spring Final. Nejdůležitější vítězství si ale připsala současná světová dvojka, když triumfovala ve finále antverpského Majoru.

Na IEM Cologne se oběma týmům vede na jedničku. FaZe ve čtyřech zápasech neprohráli jedinou mapu, NAVI obrali pouze MOUZ a Movistar Riders.

Mezi jednotlivci nekraluje nikdo jiný než Aleksandr „s1mple“ Kostyliev. Ukrajinský fenomén je po deseti mapách s HLTV Ratingem 1.34 o parník před konkurencí z FaZe i svého vlastního týmu. Na 1.16 se drží hned trojice vítězů PGL Majoru z Antverp - Robin „ropz“ Kool, Russel „Twistzz“ Van Dulken a Håvard „rain“ Nygaard. 1.15 HLTV Ratingem se pyšní druhý hráč z Natus Vincere Valeriy „b1t“ Vakhovskiy.

Bude zajímavé sledovat, na jakých mapách se rozhodne o vítězi IEM Cologne. Oba celky se v turnaji představily na čtyřech mapách, z čehož tři jsou u obou stejné - Inferno, Nuke a Overpass. FaZe se rádi představí také na Ancientu (3:0), zatímco NAVI se taktéž, třikrát ukázali na Mirage.

Jisté je, že se nepodíváme na Vertigo. Pro finalisty je to totiž jasný permaban. Je možné, že pěticí map budou (abecedně): Ancient, Inferno, Mirage, Nuke, Overpass.

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním IEM Cologne na streamu PLAYzone vás budou provázet známá jména.

Finálový souboj titánů bude komentovat dvojice Michal „Mishek“ Kabele a Jakub „Koty“ Kotajny.

Finále IEM Cologne začíná v neděli od 16:00. 

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).