Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla bere v Amsterdamu stříbro. Kdo byl jeho jediným přemožitelem?

19. 7. 2022 | 11:20 Hearthstone Reportáž
Už to byla nějaká doba, co Hearthstone vody rozvířila poslední mezinárodní offline akce. Jedna taková ale zamířila přímo na hlavní stage evropského TwitchConu. Jak celá akce vypadala a kdo nakonec ukončil Jarlovu cestu?
Jarla a Thijs
Jarla a Thijs
Zdroj: Twitter @JarlaHS

V mnoha kompetitivních titulech je pořádání komunitních turnajů s velkými prize pooly poměrně běžné, u Hearthstone ale naneštěstí mnoho podobných eventů v poslední době neproběhlo. Bylo tedy velkým překvapením, když známý streamer a nejvýdělečnější hráč Hearthstone historie, Thijs „Thijs“ Molendijk, oznámil vlastní turnaje Thijs Tavern pro Hearthstone i Battlegrounds s celkovým ohodnocením 40 000 dolarů. Jejich vyvrcholení Thijs uspořádal přímo na hlavní stage TwitchConu v Amsterdamu. Od doby, co Blizzard při pandemii všechny své turnaje přesunul do online prostředí, se jednalo o příjemnou změnu.

Celému finále předcházela online kvalifikace, do které se mohl přihlásit úplně kdokoliv. Právě v té taky našel štěstí český velmistr Jaromír „Jarla“ Vyskočil, který se jí hravě prokousal. Velkou nadějí na postup byl i Štěpán „Norwis“ Šimek, ten ale nakonec zůstal těsně před branami finále. Za zmínku stojí i fakt, že se do finální osmičky dostaly i dvě hráčky něžného pohlaví, konkrétně Britka Katrina „Kat“ Prest a známá řecká streamerka vystupující pod přezdívkou Avelline. Zbytek startovního pole doplnili hráči evropské špičky.

Hráč xBlyzes se finálového turnaje nemohl zúčastnit a nahradila jej Kat, první hráčka „pod čarou“
Hráč xBlyzes se finálového turnaje nemohl zúčastnit a nahradila jej Kat, první hráčka „pod čarou“
Foto: Twitch Rivals

Jelikož se celý turnaj hrál formátem BO3, který je pro velké Hearthstone eventy velmi nezvyklý, tak se mohlo finále vyvíjet prakticky jakkoliv. Obě hráčky naneštěstí skončily svou cestu už ve čtvrtfinále, což ovšem nemuselo nijak trápit Jarlu, který i přes zaškobrtnutí porazil DeadDrawa a první sérii ukončil se skóre 2-1. V semifinále si poté hravě poradil s Burr0em výsledkem 2-0 a čekalo ho finále, kde bohužel našel přemožitele v řeckém titánovi Fenomenovi, čímž ukončil jízdu na hezkém 2. místě a odnáší si zhruba 84 tisíc korun.

Jak jsme ale již zmínili, Thijs Tavern se nenesla pouze ve znamení klasického Hearthstonu. Své zastoupení si našla i kategorie Battlegrounds, v níž si hráči rozdělili hned polovinu celkového prize poolu, tedy v přepočtu necelého půl milionu korun. Zajímavostí je, že na druhém místě finálních výsledků nalezneme Hearthstone veterána Sebastiana „Xixo“ Benterta, který za svou kariéru reprezentoval týmy jako NAVI nebo T1.

Thijs Tavern - výsledky
Thijs Tavern - výsledky
Foto: Twitch Rivals
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.