Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch spouští novou funkci na jednodušší výpomoc pro charitativní účely

21. 7. 2022 | 17:10 Twitch
Díky spuštění nové funkce Charity mohou Twitch streameři nyní uspořádat sbírku pro jakoukoli dobrou věc přímo prostřednictvím platformy a již nemusejí používat nástroje třetí strany.
Twitch
Twitch
Zdroj: Twitch

Twitch si uvědomuje důležitost a rozšířenost charitativních streamů na své platformě a nyní spustil novou funkci v naději na zjednodušení procesu. Tato vestavěná možnost, známá jednoduše jako „Twitch Charity“, umožňuje streamerům hostit charitativní vysílání, aniž by se museli spoléhat například na Tiltify.

S pomocí tohoto nástroje mohou ti, kteří vybírají peníze, mít snadnější přehled o přicházejících darech. Kromě toho to divákům, jenž chtějí projevit podporu, objasňuje vše díky novému tlačítku, které nabízí specifickou možnost „Přispět na charitu“ na samotném streamu. Aby to bylo ještě dokonalejší, Twitch si nebere žádnou část z příchozích darů a ani platforma nedostává žádné daňové pobídky.

Diváci nyní uvidí možnost přispět přímo na charitu, kterou si streamer vybral
Diváci nyní uvidí možnost přispět přímo na charitu, kterou si streamer vybral
Zdroj: Twitch

Funkce Twitch Charity byla spuštěna v souladu s oznámením v úterý 19. července a je nyní aktivní pro malou skupinu vybraných tvůrců na platformě. Pro ty, kteří mají přístup, je to tak jednoduché, jako vybrat si požadovanou charitativní organizaci, stanovit si cíl a poté spustit. Dary, ať už ve formě přímých plateb nebo pomocí Twitch Bits, budou automaticky filtrovány a budou vždy viditelné na vašem Creator Dashboardu.

Jakmile je charitativní stream u konce, všechny dary jsou zpracovány prostřednictvím PayPal Giving Fund a poté převedeny na vámi vybranou charitu. Na straně streamera nejsou vyžadovány žádné manuální transakce, aby se peníze dostaly tam, kde jsou potřeba. Tato charitativní funkce je prozatím ve fázi beta testování s omezeným počtem „náhodně vybraných tvůrců“. Většina streamerů tedy nebude mít přístup hned. V současné době není jasné, kdy Twitch očekává, že bude tato funkce spuštěna úplně pro všechny.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.