Přejít k hlavnímu obsahu

Provokace a urážky? Hráč byl vyřazen z turnaje a má doživotní zákaz

22. 7. 2022 | 15:49 Apex Legends Kauza
Velké emoce na komunitním turnaji v Apex Legends vzbudilo rozhodnutí administrátorů o permanentním banu pro jednoho z účastníků. Na počátku celého konfliktu bylo nedorozumění, ale ban za nesportovní a vulgární chování platí dál.
Apex Legends
Apex Legends
Zdroj: Respawn Entertainment

Organizace Fate Legion začala s pořádáním akcí teprve nedávno, ale už teď musí čelit kritice. V jednom z turnajů zůstal hráč „Dilly“ jako poslední člen svého týmu naživu. Stihl ještě provést takzvaný teabagging na mrtvole svého spoluhráče, kterého v zápalu boje obětoval.

Komentátor následně v této vypjaté situaci ohlásil ban jak pro hráče, tak pro celý jeho tým za „nesportovní chování“.

Pro ty z vás, co neznají teabagging, tak jde o opětovné krčení se nad mrtvolou ve hře, jako ukázka dominance. 

Jenže to je jen jeden úhel pohledu. Okamžitě se strhla lavina kritiky a rozhněvaných komentářů, protože podobný projev je běžný i na nejvyšší úrovni. Dilly se navíc ohradil, že v pravidlech nic takového psáno není a že si organizátoři trest během hry jednoduše vymysleli.

Označil pořadatele za neprofesionální, přičemž se nebál použít sprostých slov. Fate Legion následně vydali prohlášení, ve kterém vše uvedli na prvou míru.

Došlo k velkému nedorozumění. O banu hovořil jen komentátor v zápalu boje a bez rozmyslu, zatímco oficiální trest vlastně nikdy udělen nebyl a pořadatelé se chtěli po přezkoumání situace omluvit.

Jenže to už Dilly kontaktoval své přátele a osobnosti, kteří rozjeli kampaň proti organizaci. Prohlašovali falešné informace a obvinění, a právě to vedlo k tomu, že z obyčejného banu se stal doživotní zákaz účasti na turnajích Fate Legion.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.