Přejít k hlavnímu obsahu

Desítky hráčů kvůli turnaji v PUBG Mobile putují do vězení!

21. 7. 2022 | 18:05 PUBG Mobile Zajímavost
Ne ve všech zemích na světě jsou vládou a úřady povoleny všechny hry, které jsou ve světě populární. Například takové PUBG má hned v několika zemích utrum. Jenže početná skupina více než stovky hráčů se sešla v komunitním centru a i tak si ve své oblíbené hře zasoutěžila v turnaji.
108 mladistvých zatčeno policií na PUBG soutěži
108 mladistvých zatčeno policií na PUBG soutěži
Zdroj: BTRC

Bangladéš zakázal PUBG Mobile společně s dalším titulem už v srpnu 2021, přičemž soudy jako odůvodnění zákazu uvedly, jak „návykové“ hry jsou. Nejvyšší soud Bangladéše vydal tento zákaz na žádost od právníků Nejvyššího soudu, kteří citovali staré anti-videoherní výzkumy, které údajně dokazovaly, že se teenageři stávají násilnějšími a nemorálními. Původní zákaz byl na tři měsíce, ale byl prodloužen na neurčito. Podobné zákazy pro PUBG Mobile vydalo několik dalších zemí na Středním východě a v jižní Asii.

Ne každý ale zákaz dodržuje. I když je jistě podezřelý, je zarážející, že lidé zorganizovali LAN soutěž v zakázané hře ve veřejném komunitním centru a pozvali hráče, z nichž se velká část zdá být nezletilými. Tamní policie ale obdržela echo o nepovolené akci a provedla razii. Web OgroNews také uvedl, že na turnaj přijelo několik hráčů z různých oblastí Bangladéše. Urazili pořádnou dálku, jen aby byli všichni zatčeni.

Na 108 hráčů bylo zatčeno, z toho 24, u kterých se již prokázal dospělý věk, bylo posláno na 2 až 5 dnů do vězení. U zbylých probíhalo ještě prověřování, ale pokud by dovršili 18, čekal by je stejný osud. Nicméně další den vydal tamní úřad zprávu, že propustil ty, kteří byli zatčeni bangladéšskou policií na základě tajných informací za účast na turnaji v Chuadanga. Bude mít ještě někdo kuráž podobný turnaj uspořádat, nebo si v něm dokonce zahrát? Pokud ano, tak se o něm zřejmě nedozvíme, dokud úřady nezmění svůj postoj.

Zdroj: OrgoNews.com
Štítky: PUBG Mobile
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.