Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS, EP a ti další. Jak si v HLTV žebříčku letos počínají české a slovenské týmy?

23. 7. 2022 | 16:33 Counter-Strike 2 Žebříček
Ve světě CS:GO existuje mnoho žebříčků, žádný ale není tak široce obsáhlý jako ten od portálu HLTV.org. Alespoň bod mají na kontě více než dvě stovky týmů, mezi nimiž se pravidelně pohybuje i česko-slovenská elita. My jsme se tak podívali na zoubek letošnímu účinkování.
SINNERS a ENTERPRISE
SINNERS a ENTERPRISE
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

38. místo – SINNERS

Česká jednička začala rok 2022 na 31. pozici. I když klepali na brány návratu mezi elitu, výše se bohužel ani jednou letos nedostali. David „forsyy“ Bílý tak ještě nezná pocit být členem TOP 30 týmu. Po dalších stránkách se ale nedá říct, že by to byl nepovedený půlrok. Až do odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara tým vypadl z TOP 40 jen třikrát na pouhý jeden týden, ale následně se s Tomášem „tomkeejs“ Tomkou udrželi nejhůře na 46. příčce. Po příchodu Patrika „Zero“ Žúdela se budou chtít vrátit tam, kde to už dobře znají.

44. místo – ENTERPRISE

Loňský rok byl pro ENTERPRISE hodně povedený a letošní sezónu začali pouze 8 příček za SINNERS. Následoval však postupný propad, po odchodu Matúše „matys“ Šimka dokonce až na 103. místo. S příchodem hvězdného snipera Deyvida „h4rn“ Bencheva ale začali opět zářit a v jednu chvíli se dokonce nacházeli na stejném bodovém kontě, jako měli SINNERS. Aktuálně jim na hříšníky chybí bodů šest.

64. místo – Dynamo Eclot

Na začátku roku měla česko-slovenská scéna šest zástupců v TOP 80 a Dynamo Eclot patřilo mezi tuto smetánku. Pardubický celek se pravidelně představoval na Tier 3 evropských turnajích a sbíral bod po bodu. Na kontě má dokonce i několik titulů, které bohužel spadají pouze pod Form subranking. Až na únorový pád na 150. místo se DNE celou dobu drží v rozmezí 7. a 9. světové desítky, což je úžasná konzistentnost.

CS:GO tým Dynamo Eclot
CS:GO tým Dynamo Eclot
Foto: s povolením Dynamo Eclot

115. místo – Entropiq Prague

Měsíc plný zvratů za sebou mají v Entropiq Prague. Rok 2022 započali na 90. místě, postupně si vyšlapali cestičku až na 63. příčku, kdy byli dle HLTV žebříčku dokonce druhým nejlepším CZ/SK týmem. Pak ale přišel propad až na 218. místo, vyhoření v Bratislavě a následná obměna sestavy. Následným maximem byla 101. pozice, jenže tým si opět prošel změnami a dá se čekat další výkyv. Otázkou je, jestli i ten výkonnostní.

121. místo – eSuba

Velký propad oproti začátku sezóny si zažila eSuba. Loňská sestava vstupovala do nového roku na 59. pozici, ale po oznámení letošních změn v kádru přišel pokles o více než 100 pozic. Následně se sice zuby nehty drželi v TOP 100, ale v období příchodu Martina „zur1s“ Slámy přišel další pád, dokonce až na 221. místo. Modré krvi na další posun výše bohužel chyběla častější šance ukázat se v mezinárodních turnajích.

153. místo – Cryptova

Ostravská organizace letos posbírala body čistě díky lokální scéně. Postoupila do CEE Champions, zahrála si play-off Sazka eLEAGUE, Y-Games PRO Series i Sazka eCUP. Dále to však chce udělat větší krok.

163. místo – Sampi.Tipsport

Tento celek začal rok jako 80. nejlepší tým světa, ale 1. května jej vyměnil za slovenský supertým v čele s Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem. Ten má zapsané zatím jen čtyři zápasy a na proražení teprve čeká.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.