Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA 23 Ultimate Team: nový systém souhry i další Hrdinové. Co přinese poslední FIFA historie?

21. 7. 2022 | 14:05 EA SPORTS FC 24 Gaming
EA Sports vypustili ve středu 20. července do světa první trailer FIFA 23 a informace o novinkách, na které se hráči v nové fotbalové hře mohou těšit. Mezi ně patří i změny v systém souhry ve FIFA Ultimate Team, nové Ikony, noví Hrdinové či společný trh mezi PS a Xbox.
FIFA 23
FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Každoročně nejhranější a nejsledovanější mód ve FIFA. To je Ultimate Team. Hráči mohou bojovat s ostatními o odměny z víkendové ligy a Division Rivals a postavit svůj vysněný mančaft z největších světových fotbalových hvězd z dob současných i minulých.

Hrdinové a Ikony

Do druhé kategorie spadají Ikony a Hrdinové. Stejně jako každý rok, i letos budou do FIFA přidány nové osobnosti z fotbalové historie.

Mezi Ikony by měla nastoupit čtveřice hráčů. Co jméno to pojem: David Villa, Di Stefano, Gerd Müller a Zico. Především zařazení německé legendy přichází překvapivě pozdě. Oficiálně EA Sports Ikony nepotvrdili, to se dá očekávat v následujících týdnech.

U Hrdinů máme zatím jasno o třech nových hvězdách. Hlavní pozornost na sebe upoutal urostlý Yaya Touré. Dlouholetá opora Manchesteru City, která nastoupila ke 230 zápasům v Premier League a pomohla modrému mančaftu ke dvěma titulům. Borce z Pobřeží slonoviny doplní Park Ji Sung a Ricardo Carvalho.

Informace k Hrdinům od EA Sports. „Hrdiny FUT 23 najdete ve hře od vydání, přičemž od 11. listopadu vydáme další speciální verzi Hrdiny FUT 23 (FIFA World Cup), jež bude oslavou památného výkonu na největším turnaji světa,“ stojí na webu ea.com.

FUT Moments

Do Ultimate Teamu bude přidán nový mód. FUT Moments budou podle všeho připomínat Challenge v americkém fotbalu od EA Sports Madden.

Ve FUT Moments budete napodobovat zvláštní momenty z fotbalové historie, za které si zasloužíte odměnu. Příkladem může být Aguerův gól proti QPR. Úkoly podle všeho lze dokončit bez absolvování celého zápasu a podle všeho bude mód pouze offline.

K novému módu by měla být vázána také nová měna ve FUT.

Systém souhry

Chemie byla součástí FIFA Ultimate Teamu od počátku. Zelené, oranžové a červené linky budou však ve FIFA 23 podle všeho odstraněny. Všichni budou mít souhru s ostatními. Nebude záviset na národnosti či lize. Do hry se však dostanou hráči s dalších lig, kteří by se běžně do týmů neprobojovali.

Nově bude fungovat systém hvězdiček. Hráči s žádnou hvězdičkou nepřijdou o základní vlastnosti, ale nedostanou žádné bonusy k chemistry stylům.

Jednotliví fotbalisté nebudou muset hrát vedle sebe, aby získali bonusy za souhru. S informací přišel DonkTrading na Twitteru.

Crossplay a přestupový trh

Dlouho očekávaný crossplay se stává ve FIFA 23 realitou. Hráči napříč platformami stejné generace budou moci bojovat proti sobě na jednom hřišti. PS5, Xbox Series X|S, Google Stadia a PC budou v jedné skupině, zatímco PS4 a Xbox One ve skupině druhé.

Trochu jinak je to u přestupového trhu. Ten bude jednotný pro PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Google Stadia. Hráči na počítači tak přijdou zkrátka a budou se muset spokojit se svým odděleným trhem.

Štítky: EA Sports, FIFA 23
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).