Přejít k hlavnímu obsahu

Otevřená kvalifikace na Midseason zná své vítěze. Kdo se popere o první místa na MČR?

23. 7. 2022 | 15:09 Hearthstone Turnaj
Přes čtyři desítky hráčů zkusily své štěstí v nedávné otevřené kvalifikaci na důležitý Vodafone MČR Midseason turnaj. Jen osm z nich ale mohlo postoupit a my tak budeme moci sledovat jejich cestu na MČR. Na koho se můžeme těšit?
Vodafone Midseason kvalifikace
Vodafone Midseason kvalifikace
Zdroj: PLAYzone

Kdokoliv mohl v otevřené online kvalifikaci  zkusit své štěstí. Postoupilo z ní hned 8 hráčů na letošní Midseason turnaj. Ten nás po dlouhé době zase převede do offline světa. Bude se totiž konat přímo ve Vodafone PLAYzone Areně. Na samotné akci se ukáže celkem šestnáct hráčů, kteří se utkají o dva sloty na grandfinále MČR a navíc vítěz obdrží hned polovinu šťavnaté finanční odměny, která v celkové výši činí 10 000 Kč. Body jsou ale to hlavní. Během Midseasonu se jich rozdá rovných 2 500. A kdo se vlastně kvalifikoval?

Na začátek si představme 2 reprezentanty týmu eSuba, které již na naší scéně můžeme považovat za stálice. Kombinovaně tato dvojice dosáhla takřka všech úspěchů, které v naší zemi získat lze. Přes vítězství na MČR 2016, dvojité zlato z Mistrovství Slovenska až po první příčku na turnaji Tiger Masters. Nejde o nikoho jiného, než Matyáše „Mattyho“ Kalužného a Milana „M1LAN“ Šnajdra.

Druhá dvojice postupujících tvoří k prvním jmenovaným dokonalý kontrast. Jde totiž na naší scéně o dvě zcela nová jména, zatím bez významnějších úspěchů. Hráči vystupují pod přezdívkami „ČBEC_supermozek“ a „GJCoucheesHStone“.  Podaří se jim na naší scéně prorazit právě teď?

Ve třetí dvojici nalezneme sice již známé tváře, ale přesto se ani jednomu z hráčů zatím nepovedl žádný pořádný úspěch. Třeba to změní právě letošní MČR. Jde o reprezentanta Inside Games Ondřeje „Jammexe“ Wohlraba, který na MČR před dvěma lety skončil těsně pod bednou na 5. místě, a člena týmu Sazka.Inae, Tomáše „Barona Fouska“ Hřívu. Ten v letošním MČR bodování obsadil nevděčnou 9. pozici a musel si tedy své místo vydobýt v kvalifikaci.

Celou osmičku nám pak uzavírá Michal „DraGonaR“ Lhoták a David „davidek“ Lorenc. V obou případech jde o multitalenty, které kromě Hearthstone turnajů můžete potkat i na scéně Riotí speciality Teamfight Tactics. Bude to s blížícím se příchodem nové expanze spíše výhoda, nebo nevýhoda? To se můžete přijít sami přesvědčit již 6. a 7. srpna na náš oficiální Twitch kanál, kde na vás kromě kvalitního gameplaye bude čekat i pořádná porce Huhýků – ty lze směnit za množství lákavých odměn.

Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Štítky: hearthstone, eSuba, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.