Přejít k hlavnímu obsahu

Konečná. Esuba nestačila na český tým, švédské legendy ani polský celek a loučí se s 1xBet Series

23. 7. 2022 | 18:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Prázdninový turnaj 1xBet Series má za sebou skupinovou fázi. ENTERPRISE si vybojovali postup do play-off proti týmu UNGENTIUM, Dynamo Eclot zase v českém derby udolalo eSubu. Právě dva postupující české týmy se potkají ve vyřazovací části, ještě předtím je ale potřeba určit dva zbylé účastníky. Last Chance skupina proběhne v sobotu a eSuba bude její součástí.
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Letní soutěž 1xBet Series nabízí hezký prize pool 50 tisíc dolarů. Všechny tři české organizace dokázaly vyhrát alespoň jeden zápas, takže si alespoň část z více než milionu korun tedy ukrojí. Dynamo Eclot a ENTERPRISE mají po dvou vítězstvích jisté místo v play-off, zatímco eSuba o něj ještě musí dnes bojovat.

Ve zvoleném formátu totiž mají šanci na postup také týmy ze třetích míst jednotlivých skupin. Bylo by naprosto parádní mít všechny tři české zástupce ve vyřazovacích bojích, ale jednoduché to eSuba nemá. Teoreticky potřebuje ze dvou zápasů vyhrát jenom jednou, dvě výhry by naopak znamenaly jistý postup.

Last Chance skupina započala v poledne, kdy český celek vyzval legendární švédskou organizaci EYEBALLERS, kterou se letos rozhodli oživit Jesper „JW“ Wecksell a Robin „flusha“ Rönnquist. Švédové si počínali zkušeně a zvládli nejen duel s eSubou, ale také s týmem UNGENTIUM. Sedmý účastník play-off byl tedy jistý a čekalo se na rozhodující duel. Bohužel, eSubě se ani zde nevedlo a po třetí prohře v řadě v 1xBet Series končí.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo – 20 000 $
  • 2. místo – 10 000 $
  • 3. místo – 5 500 $
  • 4. místo – 3 500 $
  • 5. – 6. místo – 3 000 $
  • 7. – 8. místo – 2 000 $
  • 9. místo – 1 000 $
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.