Přejít k hlavnímu obsahu

Pořadatel Master League nevyplatil výhru, Supercell podniká právní kroky

24. 7. 2022 | 12:40 Brawl Stars Kauza
Latinskoamerická Master League (LAML) nadále nebude moci provozovat turnaje ve hrách, které spadají pod Supercell. Nedodržela totiž smluvní podmínky a hráčům nezvládá vyplatit peníze za výhru v turnaji.
Master League tournament
Master League tournament
Zdroj: Master League 2021

Společnost Supercell přerušila spolupráci s latinskoamerickou Master League poté, co tato organizace nebyla schopna vyplatit hráčům jejich výdělky z ročníku 2021 Brawl Stars Master League. Supercell se za hráče postavil a slíbil, že udělá všechno proto, aby hráčům zaplaceno bylo. Momentálně je proti zmíněné organizaci zahájeno právní jednání.

Celkový prize pool činil 100 000 amerických dolarů, tedy téměř dva a půl milionu korun, a zapojeny do hry byly týmy z celé Latinské Ameriky. Svoji jedinečnost měl turnaj v podobě podpory skutečných fotbalových týmů z tohoto regionu. Hráči Brawl Stars tedy zastupovali jednotlivé fotbalové týmy poté, co potvrdili své právo na reprezentaci prostřednictvím kvalifikací.

Seznam týmů ve finálním turnaji

Vítězi tohoto turnaje se stali hráči z týmu America de Cali Esports. Měli vyhrát celkem 20 000 dolarů a údajně ani po sedmi měsících po skončení turnaje ještě stále nedostali zaplaceno.

Webové stránky, Twitter ani Facebook organizace Master League nebyly od skončení turnaje téměř vůbec aktualizovány a jakmile se začaly klást otázky ohledně plateb, organizace nadobro utichla. Supercell tvrdí, že byli v kontaktu s organizací, ta ale nedodržela jejich smluvní podmínky. Vývojář tedy zahájil právní jednání.

Pokud si chceš zahrát i ty turnaj, ve kterém můžeš vyhrát peníze, připoj se do další kvalifikace Samsung MČR Brawl Stars. Proběhne už 25. července.  U nás máš jistotu, že ti slíbená výhra na účet vždy přistane, tak neváhej a registruj se ještě dnes! 

Štítky: Brawl Stars, MČR