Přejít k hlavnímu obsahu

Talentovaný sniper přišel o šanci v top organizaci kvůli vlastní hlouposti

1. 8. 2022 | 13:44 Counter-Strike 2 Zajímavost
Další kuriozita v profesionálním Counter-Striku je na světě. OG při změnách v sestavě projevili zájem o ruského snipera týmu 1WIN, jehož se snažila písemně kontaktovat. Tato snaha však přišla vniveč, jelikož 21letý mladík si prý nikdy nečte zprávy. Kvůli tomu zřejmě ještě hodně dlouho bude zpytovat svědomí.
Denis „deko“ Zhukov
Denis „deko“ Zhukov
Zdroj: koláž vk.com

Kuriozitám se v esportu meze nekladou. O jednu takovou raritu se postaral ruský sniper Denis „deko“ Zhukov. Ten již celkem rok a půl hraje za tým 1WIN například po boku bývalého hráče NAVI Egora „flamie“ Vasilyeva. Dmitry „sh1ro“ Sokolov z Cloud9 jej dokonce označil za někoho s potenciálem na TOP 20 hráče světa.

Nadaných sniperů je na CIS scéně spousta, deko však díky stabilně špičkovým výkonům a stále nízkému věku zaujal organizaci, do níž teprve nedávno zamířil český střelec Adam „NEOFRAG“ Zouhar, tedy OG. Ti se snažili deka písemně kontaktovat, avšak odpovědi se bez udání důvodu nikdy nedočkali. Nyní však tento důvod vyšel na povrch, a to díky bývalému profesionálnímu hráči Dmitriym „Dima“ Bandurkovi.

„OG pozvali i deka, ale protože nikdy nečte zprávy, tak zůstal mimo hru. Kdo ví, třeba kontrakt nakonec podepíše, pokud si tu zprávu přečte. Je pořád mladý, stále může změnit svoji mentalitu a stát se mašinou,“ řekl Dima.

Deko možnost přestupu do prvotřídní organizace s největší pravděpodobností ztratil. OG se totiž před pár dny rozhodli ve svých řadách přivítat Major semifinalistu Abdula „degster“ Gasanova, který nahradil posledního člena původní sestavy týmu OG Mateusze „mantuu“ Wilczewskiho. Deko by však neměl házet flintu do žita a místo toho by měl kontrolovat zprávy. Další nabídka totiž může přijít co nevidět.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.