Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní úspěch! Entropiq postupují na mistrovství světa v PUBG

26. 7. 2022 | 17:54 PUBG: Battlegrounds Turnaj
O uplynulém víkendu se uskutečnil v pořadí třetí turnaj roku, který kromě sladké finanční odměny obsahoval dotací bodů v kvalifikaci na samotný PUBG Global Championship. Do finálních bojů ve hře o mistrovství světa se dostali i zástupci české organizace Entropiq. Jak se jim vedlo a kdo nakonec šestou sezónu G-LOOT vyhrál?
Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Zdroj: Entropiqteam

Celé události předcházela kvalifikace a následný Super Weekend pro 24 nejlepších týmů. Až poté na nejužší špičku čekala třídenní finálová bitva o 50 000 dolarů a PGC body. Do Super Weekendu se dostali nejen Entropiq a čeští hráči v barvách SKADE, ale také ENTERPRISE. Fanoušci tak měli na výběr celou řadu zástupců. Entropiq celý víkend ovládli, postup neušel ani SKADE, zatímco EP bohužel neuspěli.

Na řadě tak byly finálové boje, kde se hned v prvním dni ukázal pravý potenciál naších Miloslava „PiXeL1K“ Feika a Matěje „Nowikk“ Krmely. S týmem SKADE se totiž prostříleli k průběžnému 2. místu. Nastolené tempo jim bohužel nevydrželo a v následujících dvou dnech se postupně propadávali tabulkou až na finální 9. místo. Entropiq to měli přesně naopak a po slabším prvním dni se vyhoupli až na konečné 5. místo. Celý turnaj ovládl Northern Lights Team, tedy bývalá sestava ex-Virtus.pro, která se vrátila na evropský trůn.

Díky pořádné náloži PGC bodů si můžeme přiblížit, jak vypadá situace v Evropě před posledním turnajem v podobě PCS 7. Z evropského kontinentu postoupí na letošní světový šampionát vítěz PCS 7 a sedm nejlepších týmů dle PGC bodování. Teoretickou šanci tak má úplně každý. Zde je pouze podmínka, že v konečném seznamu postupujících musí být kvůli globální reprezentaci zástupce regionů EU West, CIS i MEA.

Jistotu postupu si díky výsledkům na třech posledních turnajích již zajistily dva týmy – suverénní lídr Northern Lights Team a také česká organizace Entropiq. Ta naverbovala balkánskou sestavu v loňském roce, kdy jí utekl postup na PGC o chloupek. Letos je to ale jiné a již před finálovým víkendem byl tým odměněn smlouvami na další rok. Entropiq si hvězdy nechtěli nechat utéct, i když údajně o ně byl zájem ve světě.

Ostatní týmy nemají nic jistého a na PCS 7 budou muset zabrat, aby si postup na Global Championship zajistily. Někteří mají ale k postupu samozřejmě blíže než jiní. Sestavě SKADE patří prozatímní 10. místo a od postupu dělí české hráče jediný povedený turnaj. Ten totiž nabídne nejvyšší bodový příděl z celé sezóny.

TOP 10 PGC bodování pro Evropu
TOP 10 PGC bodování pro Evropu
Foto: Liquipedia
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!