Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi je ve skvělých rukou a naše plány a cíle se rozhodně nemění, hlásí šéfka týmu

Česká organizace Sampi v úterý oznámila důležitou změnu ve svém vedení. Majitel, známý fotbalista a český reprezentant Jakub Jankto, oficiálně předává pravomoce provozní ředitelce Kláře Ottomanské. Na názvu její pozice se nic nemění, ale i přesto se stává šéfkou týmu.
Klára Ottomanská, COO týmu Sampi
Klára Ottomanská, COO týmu Sampi
Zdroj: Sampi

Český esportový tým Sampi na sociálních sítích oznámil, že se „majitel Jakub Jankto rozhodl předat všechny příslušné kompetence současnému realizačnímu týmu a nebude již zasahovat do běžného dění.“ Stává se tak po čtyřech letech existence organizace, která má ve svých řadách elitní sekce v mnoha titulech.

„Po čtyřech letech je čas posunout i naše lidi. Jsem přesvědčený, že jsme na to společně připraveni a fungování organizace bude ještě lepší a efektivnější. Sampi je ve skvělých rukou a naše plány a cíle se rozhodně nemění. Naopak budou ještě vyšší. Děkuju ve jménu Sampi všem lidem, kteří nás podporují!“ vyjádřil se oficiálně Jankto.

„Vážím si důvěry, kterou ve mne Jakub vkládá. Věřím, že i mé další kroky povedou správným směrem, stejně jako je tomu poslední rok a půl mého působení na pozici provozní ředitelky. Těším se na další výzvy, které tato změna přinese,“ uvádí výkonná ředitelka Klára Ottomanská. My jsme neváhali a kontaktovali ji, aby vše objasnila.

„Nejedná se o jakkoliv ukvapené rozhodnutí. Jakub již v minulosti naznačoval, že by se rád soustředil nejen na fotbal, ale i své další podnikatelské činnosti,“ reaguje Ottomanská na načasování změn v hierarchii. „V případě, že by ve mně neměl důvěru k takovéto změně nedojde,“ doplňuje a poodhaluje poznávání světa esportu:

„Před 2 lety jsem přišla do sobě neznámého prostředí, ve kterém se mi podařilo poměrně rychle a dobře zorientovat. To vše zapříčinilo můj posun v rámci týmu. Za svého působení na pozici COO se mi podařilo prosadit určité změny, které vedly ke zlepšení fungování týmu a úspěšně dokončit svěřené projekty. To vše bych samozřejmě nezvládla za skvělé podpory a práce svého týmu. S klidem mohu říci, že jsem připravena na veškeré výzvy spojené se Sampi.“

Zajímavé však je, že se nemění název její pozice. „Nadále zůstávám COO, v tomto ohledu se nic nemění. S Jakubem jsme se vždy společně podíleli na veškerých rozhodnutích, ale to hlavní a rozhodující slovo měl v převážné většině případů jako výkonný ředitel a majitel společnosti on. Nyní vše stojí výlučně na mé osobě,“ popisuje Janktovo zapojení a doplňuje, že se tato změna skutečně týká zejména fungování týmu uvnitř.

Jak se ale Sampi promění navenek? „Co vše se změní pro fanoušky a okolí, ukáže čas a rozhodnutí, před která budu postavena. Čas od času se však může někdy stát, že budeme mít s Jakubem na nějaké dění v esportové scéně odlišné názory a postoje,“ říká Ottomanská, která současně ujišťuje, že vášeň majitele rozhodně nijak neopadá a takováto změna jakkoliv neovlivňuje financování týmu. „Vše však samozřejmě záleží na partnerech a investorech, které nyní má, nebo bude mít po svém boku a budou se na rozvoji týmu podílet,“ uzavírá rozhovor.

Štítky: Sampi, Jakub Jankto
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.