Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouhé čekání pokračuje. Česká liga ve FIFA 23 nebude

29. 7. 2022 | 13:59 EA SPORTS FC 24 Gaming
Ani tentokrát se fanoušci českého fotbalu nedočkají. Tuzemská nejvyšší soutěž se znovu neukáže v populární sportovní hře FIFA. Fotbalový simulátor od EA Sports si bude muset vystačit s tradiční trojicí AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň.
Česká liga nebude ve FIFA 23
Česká liga nebude ve FIFA 23
Zdroj: youtube.com/Norby_15

Každý rok si čeští fanoušci přejí v dalším ročníku FIFA jediné: kompletní domácí fotbalovou soutěž. Nejen velkou trojku, ale i mančafty z dalších pater ligy. Baník Ostrava, Bohemians Praha 1905 nebo 1. FC Slovácko. Ani jeden ze zmíněných celků se však ve FIFA 23 neukáže.

I nadále se tak širší špička české ligy neukáže ve FIFA Ultimate Teamu či kariérním módu. Březnová slova Štěpána Hanuše, ředitele komunikace a PR Ligové fotbalové asociace, se tak potvrdila.

„Šance na zařazení naší ligy do nejbližší verze hry FIFA23 jsou velmi malé,“ stálo ve zprávě od LFA. Jednání nebyla úspěšná.

Kompletní česká nejvyšší fotbalová soutěž byla součástí oblíbené pecky od EA Sports naposledy ve FIFA 11. Nechyběl žádný z elitních domácích týmů včetně Ústí nad Labem či 1. FK Příbram. V útoku SK Slavia Praha řádil Stanislav Vlček a za FC Viktoria Plzeň bojovala první mistrovská parta kolem Pavla Horvátha.

Každoroční komunitní hlasování webu fifplay.com poukazuje na oblíbenost tuzemské soutěže. Tam ji letos čeští hráči posunuli na osmé místo. Ani to však nestačilo.

Štítky: FIFA 23
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).