Přejít k hlavnímu obsahu

Šílená představa? League of Legends tým TSM se mohl stěhovat do Evropy

30. 7. 2022 | 12:00 League of Legends Spekulace
Organizace TSM je od roku 2013 spojena s nejvyšší americkou soutěží v League of Legends. Mančaft pod vedením kontroverzního Andyho „Reginald“ Dinha byl mezi osmi zakládajícími týmy NA LCS, od té doby je nepřetržitě součástí ligy. Dlouhotrvající série mohla podle Richarda Lewise z portálu dexerto.com v dalším roce skončit. TSM totiž zkoumali možnost přesunu do evropského LEC.
Gaming facility TSM
Gaming facility TSM
Zdroj: TSM

„TSM, TSM, TSM!“ Především v letech minulých pokřik, který byl součástí každého amerického a mezinárodního turnaje v League of Legends. TSM ani nemuseli být na stage. I tak název organizace vyvolávaly stovky fanoušků. Tým se stal nedílnou součástí světa kompetitivního LoL a americké scény především. Spojení se ale mohlo přetrhnout.

Podle Richarda Lewise z webu Dexerto organizace TSM reálně přemýšlela o přechodu do Evropy. V LEC se otevřelo místo, Misfits byli otevřeni prodeji a nechtěli být nadále součástí evropské ligy. Desátým celkem v LEC se nakonec stal Team Heretics, který podle Dexerta zaplatil za flek v soutěži až 1,2 miliardy korun.

Důvodů potenciálního odchodu TSM z americké scény mělo být hned několik. Tím hlavním je pokles popularity LCS. Čísla sledovanosti řeší americké League of Legends dlouhodobě, poslední roky se situace jen horší. Jarní split dosáhl nejvyšší sledovanosti 387 tisíc diváků, zatímco LEC se podařilo dosáhnout 723 tisíc. Tedy téměř dvojnásobku LCS. Právě probíhající letní část sezóny zapsala rekord na hranici 141 tisíc sledujících.

Druhým důvodem měly být finance. Podle jednoho z Lewisových zdrojů dávalo TSM smysl prozkoumat možnost vstupu do evropské ligy. Organizace podle všeho šetří, kde může. TSM v současné době snižují rozpočty všude v esportu a v blízké budoucnosti pravděpodobně prodají další části své esportové divize.

League of Legends tým TSM jen smutně vzpomíná na úspěchy z předchozích sezón. Na jaře nebyl mančaft daleko od posledního místa v soutěži, letní forma není o mnoho lepší a TSM se krčí na dělené osmé příčce.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).