Přejít k hlavnímu obsahu

Bude play-off poprvé bez účasti Fnatic? Perkz se konečně dočkal své pomsty proti G2

31. 7. 2022 | 19:10 League of Legends Reportáž
Do konce splitu chybí už jen dva herní týdny a formu hodnou světového kalibru teď postrádá většina týmů. Nejvyšší evropská liga má nového lídra, jedna z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších organizací naopak trpí. Marek „Humanoid“ Brázda se musí ještě pořádně snažit, aby se svým týmem Fnatic zabojoval o play-off.
Perkz
Perkz
Zdroj: LEC

Tento týden byl v duchu poražených favoritů a neuvěřitelných masakrů. Nejdominantnějším týmem, který momentálně brouzdá vodami LEC, jsou MAD Lions. Svou vítěznou šňůru protáhli nejprve zdoláním Fnatic a následně sestavy Excel s Patrikem „Patrik“ Jírů. České AD Carry má za sebou víkend bez bodu, ale stále se drží v horní polovině tabulky s kladným skóre.

Z Čechů se momentálně nejvýše vyskytuje Matyáš „Carzzy“ Orság. On i jeho spoluhráči z Vitality mají za sebou perfektní víkend, protože nejprve porazili Excel a další den se hvězda týmu Luka „Perkz“ Perković pomstila bývalému celku G2 Esports. Mají tak konečně solidní šanci na dobrý spot v play-off.

Parádní týden si i přes oznámení po prodeji slotu zažili také Misfits. Matúš „Neon“ Jakubčík si vynahradil minulý víkend a jeho tým si připsal hned dva skalpy. Obzvlášť pyšný může být na zápas s Rogue, které tak sesadil z vedoucí pozice. Organizace by svůj poslední split mohla zakončit solidně. Nebo snad na Worlds?!

Jak jsme již zmínili výše, Fnatic s Humanoidem nestačili na nové lídry ligy, ale v sobotu si konečně mohli oddychnout. Po pěti porážkách čelili poslednímu mančaftu tabulky BDS. Zaváhat ale už mohou jen minimálně, jinak to bude nejhorší split v dějinách organizace.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.