Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN vítá novou posilu! HONES se stává novým hráčem Sampi.Tipsport

31. 7. 2022 | 20:05 Counter-Strike 2 Přestup
Oficiálně to byl pouze jediný den, kdy byla CS:GO sekce Sampi.Tipsport nekompletní. Andrej „Adejis“ Kameništiak uvolnil místo nové posile Janu „HONES“ Urválkovi, který se po třech měsících vrací do akce. Po konci v Entropiq Prague na něj čeká druhé profesionální angažmá.
Jan „HONES“ Urválek
Jan „HONES“ Urválek
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Tři měsíce vydržela nová sestava Sampi.Tipsport bez změny v sestavě. Adejis byl jejím původním in-game leaderem, poměrně rychle ale o tuto roli, a následně i o místo v sestavě, přišel – podobně jako se dříve stalo v ENTERPRISE. Vedení hry převzal Ladislav „GuardiaN“ Kovács, který neváhal upozadit své osobní ambice jako někdo, kdo může novým hvězdám předat neuvěřitelné kvantum zkušeností. I přesto nebylo jisté, jak při zásahu do sestavy přistoupí tým k doplnění rolí. Teď už ale víme, že GuardiaN zůstává u kormidla.

Nová posila byla odhalena pouze den po propuštění Adejise. Pátým hráčem Sampi.Tipsport se oficiálně stává Jan „HONES“ Urválek, jenž od poloviny dubna seděl na lavičce Entropiq Prague. V hráčské permanenci se udržoval z nutnosti v zápasech Sazka eLEAGUE, kde přispěl k zisku bronzových medailí.

Ode dneška tak už není sestava Sampi.Tipsport ryzím slovenským „supertýmem“. Již při vzniku potvrdil GuardiaN zájem o Filipa „AJTT“ Dolenského, jehož se Sampi tehdy ulovit nepodařilo. Tu stejnou adresu ale jen o tři měsíce později berou skutečně útokem. Právě s Ajttem seděl HONES poslední měsíce na lavičce, nakonec má ale více štěstí než hráč, z jehož přestupu do SINNERS sešlo po nedohodě organizací. Základní sestava EIQ Prague je v tuto chvíli pouze tříčlenná, ačkoliv je HONES již čtvrtým červencovým odchodem.

„Přibližně před měsícem nás oslovili Sampi s tím, že by chtěli Honese na trial. Ten se jim evidentně zalíbil, a tak začalo vyjednávání o možném přestupu, který je dnešním dnem definitivní,“ nastínil v tiskové zprávě Games Director Entropiqu, Pavel Klaban. „Jako jeden ze zakládajících členů naší CS:GO sestavy se navždy zapsal do historie Entropiqu a podařilo se nám dosáhnout několika skvělých úspěchů. S Honzou vždycky byla radost pracovat, a tak nemám pochyb o tom, že se mu v Sampi bude dařit, Hodně štěstí!“ rozloučil se CEO Daniel Kloud.

Před prvním profesionálním angažmá v Entropiqu se HONES pohyboval v týmech druhého sledu. Právě v pražském celku ale dostal ten správný prostor k rozvoji. Po týmovém výbuchu na Tipsport CS:GO Bratislava se stal obětí změn a proměny v mezinárodní sestavu, kdy sám přiznal, že jeho motivace nebyla ideální, protože v týmu nic nefungovalo. Vyčistil si však hlavu a nyní je zpátky v plné síle. Sampi mají jen ty nejvyšší ambice a HONES bude chtít znovu dokázat, že si místo na výsluní a mezi domácí elitou zaslouží.

A co bude s Adejisem? 20letý hráč nebyl v Sampi.Tipsport posazen na lavičku, nýbrž v organizaci skončil úplně, takže si bez jakýchkoliv omezení může hledat nové působiště. Nezakotví shodou okolností právě v Entropiq Prague, kde by měl dle našich informací být jedním z vícero hráčů, které si tým vyzkoušel?

Posílené složení Sampi.Tipsport:

 Slovensko Ladislav „GuardiaN“ Kovács
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek

Štítky: Sampi,
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.