Přejít k hlavnímu obsahu

Oskarův tým je konečně oficiální! Jaký dres bude česká legenda oblékat?

3. 8. 2022 | 08:50 Counter-Strike 2 Přestup
12. ledna se Tomáš „oskar“ Šťastný oficiálně rozloučil se SINNERS. Krátce na to se začal na evropské scéně objevovat s hráči pod hlavičkou GORILLAZ, posléze také Tokyo Revengers. Od vzniku tohoto projektu před více než rokem nebylo známo, kdo za ním skutečně stojí a na co vlastně čeká. Oznámení je ale konečně tady, oskar a spol. budou reprezentovat TITANS.
Tomáš „oskar“ Šťastný bude působit v nové organizaci TITANS
Tomáš „oskar“ Šťastný bude působit v nové organizaci TITANS
Zdroj: koláž TITANS / PLAYzone

Projekt GORILLAZ založil někdejší Major šampion Robin „flusha“ Rönnquist. Ten s podporou neznámého investora či organizace složil tým, který ale dlouho nemohl najít tu správnou pětici. Opakované nezdary nakonec vypramenily až ve Švédův odchod. Ten raději obnovil domovskou organizaci EYEBALLERS a v původní sestavě GORILLAZ zůstali už jen Miikka „suNny“ Kemppi a stand-in Anton „supra“ Tšernobai.

Oba hráči ale vytrvali a konečně se dočkali. Den D nastal 1. srpna. Tým posílený o Tomáše „oskar“ Šťastného a dva střelce z Dánska bude od dnešního dne reprezentovat novou švýcarskou organizaci TITANS. Název týmu vznikl v kooperaci s hráči, kteří budou utvářet první a prozatím jedinou divizi této organizace. Do budoucna se však TITANS nebrání expanzi do jiných vod, cílem také bude posun esportu ve Švýcarsku.

Nový tým si nepleťte se singapurskou organizací Titan, jejíž úspěšná francouzská CS:GO sekce se svého času ukázala až na pěti Majorech. Po kauze VAC banu Hovika „KQLY“ Tovmassiana však před šesti lety zanikla.

TITANS CS:GO tým
TITANS CS:GO tým
Foto: TITANS / HLTV.org

Reálné obrysy začala současná sestava nabírat po únorovém příchodu Tomáše „oskar“ Šťastného, pokud tomu tak můžeme vůbec říkat. Česká legenda sice přestoupila ze SINNERS, ale přestup nikdy nebyl oficiální. S týmem tak hrál jen evropské kvalifikace a ESEA ligu, ještě k tomu pod úplně jiným názvem Tokyo Revengers.

V březnu se role in-game leadera nově zhostil další zkušený veterán Mathias „MSL“ Lauridsen, v dubnu se přidal nejméně známý člen sestavy Magnus „Nodios“ Olsen a v květnu byl dotažen příchod supry, který s týmem hrál více než sedm měsíců jako stand-in. Kompletace naznačovala možné blížící se představení.

Tajemství je konečně odhaleno a bývalé trio z MOUZ se opět oficiálně spojuje. TITANS nyní čeká klíčový bootcamp, hlavní metou je samozřejmě postup na Rio Major, jehož kvalifikace vypuknou v polovině srpna. Sestava má určitě na čem pracovat, v žádné letošní kvalifikaci totiž nedokráčeli ani do uzavřené části. Fanoušci se však určitě těší na návrat české legendy, která ještě na evropské scéně neřekla poslední slovo.

Sestava nové organizace TITANS:

 Finsko Miikka „suNny“ Kemppi
 Estonsko Anton „supra“ Tšernobai
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný
 Dánsko Mathias „MSL“ Lauridsen
 Dánsko Magnus „Nodios“ Olsen

 Ukrajina Sergey „lmbt“ Bezhanov – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.