Přejít k hlavnímu obsahu

3 000 000 Kč. Co nabídne Tipsport CS:GO Praha a vrcholné finále MČR v Brně?

3. 8. 2022 | 13:15 Counter-Strike 2 MČR
Domácí CS:GO sezóna se s letní přestávkou přehoupla do své druhé poloviny. Týmy finalizují změny v sestavách a ladí formu před dvěma dalšími milníky roku 2022. Otevřete své zápisníky a kalendáře, protože Tipsport CS:GO Praha započne už v polovině srpna a vyvrcholí o měsíc později. Velkolepé finále Tipsport MČR CS:GO se pak uskuteční 2. až 6. listopadu tradičně na výstavišti Veletrhy Brno. Prodej vstupenek bude spuštěn v následujících dnech.
Trofej pro vítěze Tipsport CS:GO
Trofej pro vítěze Tipsport CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Letošní sezóna Tipsport Road to MČR započala akcí v Bratislavě. CS:GO seriál poprvé zamířil na Slovensko, kde v celé své kráse ukázal to nejlepší CS:GO. Kromě domácí špičky se totiž na akci představil tým Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem, jenž vypálil domácím týmům rybník a odvezl si cennou trofej. Druhý turnaj Tipsport CS:GO Online se zase vrátil do prostředí internetových bojů, králem se stal tým Dynamo Eclot.

Právě po tomto turnaji započala přestávka seriálu MČR. Dvě soutěže jsou za námi, dvě další ale teprve před námi. Letní pauza přijde vhod každému, protože je potřeba dobít baterky před vrcholem letošního roku.

Jako další bude následovat turnaj zvaný Tipsport CS:GO Praha. Jeho plánování ovlivnilo oznámení termínů nadcházející kvalifikace na Rio Major, kterým bylo potřeba se vyhnout, aby české a slovenské týmy měly šanci prorazit i za hranicemi. Celý kvalifikační cyklus tak bude mít hodně rychlý spád. Vše vypukne v sobotu 13. srpna, právě sobota bude jedním ze dvou hlavních dní pro otevřené boje. Tím druhým bude středa.

DatumOtevřené kvalifikační turnaje
Sobota 13. 8. 13:00Tipsport CS:GO Praha – 1. kvalifikace
Středa 17. 8. 13:00Tipsport CS:GO Praha – 2. kvalifikace
Sobota 20. 8. 13:00Tipsport CS:GO Praha – 3. kvalifikace
Středa 24. 8. 13:00Tipsport CS:GO Praha – 4. kvalifikace

Otevřené kvalifikace budou následovat formát předchozích dvou turnajů, do uzavřené části kvalifikace tak postoupí vždy jen vítěz jednodenního turnaje. O rozdělení pozvánek a zahraničních týmech vás budeme informovat v průběhu srpna, jakmile budou pro Tipsport CS:GO Praha potvrzeny. Domácí pozvánky budou udělovány dle aktuálního pořadí MČR žebříčku po přestupovém období, které probíhá od 1. do 7. srpna.

Uzavřená kvalifikace proběhne netradičně uprostřed týdne. Následovat však bude jedna důležitá změna. Hlavní event započne pouze s jednodenní pauzou hned po uzavřené části kvalifikace, skupinová fáze Tipsport CS:GO Praha navíc proběhne v online prostředí. Do Vodafone PLAYzone Areny, kde vše vyvrcholí, se dostane až nejlepší kvarteto týmů. Rezervovat si své místo v publiku můžete na playzonearena.cz.

DatumUzavřená kvalifikace
Pátek 26. srpnaUzavírka soupisek účastníků
Úterý 30. srpnaPrvní dvě kola skupiny A
Středa 31. srpnaPrvní dvě kola skupiny B
Čtvrtek 1. záříRozhodující zápasy skupin
DatumOnline část turnaje
Sobota 3. záříPrvní dvě kola skupiny A
Neděle 4. záříPrvní dvě kola skupiny B
Pondělí 5. záříRozhodující zápasy skupin
DatumOffline část ve Vodafone PLAYzone Areně
Sobota 17. záříSemifinále
Neděle 18. záříFinálový den

​Vrcholem letošní sezóny ale samozřejmě bude Tipsport MČR CS:GO. Nejdůležitější turnaj roku opět zamíří na výstaviště do Brna, kde poznáme již jedenáctého mistra České republiky ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Termín konání se po minulém roce plném zvratů opět přesouvá na začátek měsíce listopadu, již nyní si můžete zapsat datum 2. až 6. listopadu. Divákům bude otevřena hala od pátku do neděle.

Tipsport MČR CS:GO mezi účastníky rozdá gigantický prize pool, nový šampion si odnese rovný 1 milion korun, což je historické maximum! Jde dokonce o pětinásobek loňské sumy. Letošní revoluční rok zažije vskutku grandiózní finále a my se už nemůžeme dočkat, až vám budeme moci odhalovat všechny chystané novinky. Pro aktuální informace sledujte oficiální stránky mcr.gg a sociální sítě (Facebook, Instagram).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.