Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE poráží hvězdné SKADE a připisují si cenný titul. Jak dopadla Sazka eLEAGUE?

1. 8. 2022 | 09:11 PUBG: Battlegrounds Reportáž
Červenec nabídl hráčům PUBG spoustu turnajů, kromě těch evropských nezaostávala ani domácí scéna. Vedle MČR sérií se uskutečnil i první split Sazka eLEAGUE. Nejlepší šestnáctka týmů ukázala, že v tuzemsku je skvělé PUBG a předvedla show, kdy diváci až do poslední chvíle nevěděli, zda vyhraje favorizovaný tým, nebo jeden z dvojice hbitých pronásledovatelů.
Vítězové Sazka eLEAGUE
Vítězové Sazka eLEAGUE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Po třítýdenní kvalifikaci přišlo vyvrcholení prvního splitu Sazka eLEAGUE, na které se těšil nejeden fanoušek domácího PUBG. Pět dnů herní zábavy a 25 her s rekordním prize poolem v tuzemských PUBG turnajích. Na vítěze navíc čekal i slot v uzavřené kvalifikaci PCS 7, čímž se vyhne nevyzpytatelné otevřené kvalifikaci. 

Hned v prvním hracím dnu  začala extrémně dobře ostravská organizace Cryptova, díky výhře hned tří her byla průběžně ve vedení se 72 body. V zádech jí však byl největší favorit turnaje SKADE, který zaostával jen o 7 bodů. Zbylé týmy ztrácely již značnou porci. Moc spokojeny nemohly být tábory do środka a ENTERPRISE, jež se nacházely na konci první poloviny pořadí. Tyto týmy jsme zvyklí vídat v bojích o přední příčky.

Ve druhém hracím dni však Cryptova nedokázala navázat na dosavadní výsledky a do čela šli jasně SKADE s náskokem 21 bodů před ostravským celkem. Třetí místo drželi překvapivě Gifted.uRage a na čtvrté místo se pomalu začal tlačit celek ENTERPRISE, kteří získali dvě výhry. Třetí den nám odhalil rozuzlení v rámci TOP 4, jelikož přední týmy již odskočily a bylo zřejmé, že split ovládne jeden ze čtveřice Cryptova, SKADE, ENTERPRISE, Gifted.uRage. Imperishable Clan již ztrácel 46 bodů a musel by zažít excelentní závěr. Znovu také došlo k změně v průběžném vedení, Cryptově se opět dařilo. Blížit se však začali ENTERPRISE.

O víkendu začali EP hrát famózně, získali tři vítězství a posunuli se dokonce do čela tabulky. Mezi prvním a třetím místem však byla mezera pouhých 9 bodů, což předznamenalo skvělý závěr v posledním hracím dni. Čtvrtý tým v pořadí, Gifted.uRage, již ztrácel 25 bodů na zmíněné elitní trio. Zbytek startovního pole hrál spíš o čest, propast na páté místo bylo šílených 62 bodů. Finanční odměny si však odnesla celá TOP 8.

Poslední hrací den nabídl postupné střídaní v čele, svá místa si prohazovali Cryptova, SKADE i ENTERPRISE. A právě poslední jmenováni byli nakonec těmi nejšťastnější, kdo se mohl radovat z titulu! SKADE už v poslední hře ztrátu nedokázali umazat a skončili stříbrní pouze o 7 bodů. Hráči zahraniční organizace v rozhovorech přiznali, že se nejednalo o jejich nejlepší hry, avšak toto zklamání je motivuje do budoucna, například v bojích o PCS 7 a třeba i o světový šampionát. Největší hořkost zažila Cryptova, jejíž reprezentanti přiznali velké zklamání. Slíbili však, že se v dalším splitu vrátí silnější a vynasnaží se split ovládnout.

Sazka eLeague - konečné pořadí
Sazka eLeague - konečné pořadí
Zdroj: Sazka eLeague
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!