Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS vítají mladé pušky! Akademie má za cíl být TOP 5 na CZ/SK scéně

1. 8. 2022 | 17:06 Counter-Strike 2 Přestup
Dlouho očekávaný krok se stává realitou. SINNERS dnes představili pětičlenný Academy tým, za jehož zrodem stojí Tomáš „Tomkeejs“ Tomka a Blažej „Bajo“ Madaj, trenér a analytik hlavní sestavy. Podle manažera týmu je cílem akademie dostat se do TOP 5 na CZ/SK scéně a postoupit do ESEA Advanced ligy. Jména na tyto ambice přivedly SINNERS opravdu solidní!
SINNERS Academy
SINNERS Academy
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS se v letošním roce dostali do nezáviděníhodné pozice. Když odešel Adam „NEOFRAG“ Zouhar, tak při hledání nové posily narazily na vysoké přestupové částky, které konkurenční organizace vyžadovaly. Liberecký celek odmítl v této hře pokračoval, posilu ulovil za hranicemi a nyní představuje důležitý projekt.

„Plán rozšířit naše CS:GO řady o Academy sekci jsme měli v plánu už dlouho, ale úplně jsme nepospíchali,“ říká manažer Tomáš Pechman. „Až velmi vysoké ceny hráčů na česko-slovenském trhu nás utvrdily v tom, že to bude do budoucna nutné, proto jsme ihned začali jednat. Hlavním cílem je vychovat hráče pro náš main tým, ale věříme, že se nám podaří vychovat i jedince, kteří to časem dotáhnou stejně daleko jako například NEOFRAG,“ doplnil.

Sestavu dával dohromady trenérský tým hlavní sestavy SINNERS již několik týdnů. Tomkeejs a jeho často opomíjený kolega Bajo si vytipovali několik hráčů, z nichž posléze vybrali finální pětku. „Za výběrem Tomkeejse a Baja stojíme a již první výsledky při tréninků ukazují, že si kluci sedli,“ uvedl ve zprávě Pechman.

Cestu si hříšníci zvolili zajímavou, protože nenaverbovali úplné zelenáče. Současně jde ale o hráče, jejichž potenciál dřímá podstatně výše, než na jaké úrovni se doposud pohybovali. Nejvíce očekávanou tváří akademie je Michal „fabulous“ Gorecki, jehož si krátce vyzkoušel dokonce i hlavní tým. Druhým českým hráčem v sestavě je Roman „dreez“ Čomor, jenž si dříve zahrál za Inside Games nebo eSuba Youngsters.

Hlavní kostru sestavy tvoří slovenské trio. Jejím nejdůležitějším článkem je Boris „BORO“ Jánoš, jenž zaujme roli in-game leadera. Na soupisce pak najdeme dva slovenské reprezentanty! Talentovaný sniper Tomáš „fino“ Bebjak si nedávno zahrál na Mistrovství Evropy v CS:GO, Patrik „outex“ Tomko dokonce na loňském IESF Mistrovství světa. Kromě angažmá v Dark Tigers společně naposledy působili v týmu Moops.

„Zatiaľ sme si sadli skvele. Myslím si, že či už po hernej, ale aj ľudskej stránke. Čo sa týka samotnej hry a tej hernej stránky, tak si všetci plníme svoje úlohy, pomaly si zvykáme na to čo komu vyhovuje a hlavne si všetci navzájom pomáhame. Po ľudskej stránke si myslím, že sme super partia ľudí, ktorá má spoločnú vidinu a ktorá sa snaží dosiahnuť svoje sny. Chalani sa už poznali v minulosti, takže ja som jediný tak trochu vyčnieval. Som rád, že ma prijali medzi seba a som pripravený ich viesť nie len v hre, ale aj mimo nej. Hlavne som rád za každého jedného z nich a verím, že nám táto pozitívna a energicky nabudená atmosféra zostane aj naďalej,“ vyjádřil se BORO.

Slovenský lídr se vyjádřil také o cílech: „Je ťažké si stanoviť nejaké ciele, keďže môžeme ako academy sekcia hrať iba určitý počet a určitý druh turnajov. Ale našim cieľom je sa hlavne zohrať, hrať kvalitné CSko a určite potrápiť lepšie tímy. Kvalita hráčov v našom tíme je a musím povedať, že je naozaj veľká, len tieto diamanty treba trochu opracovať do finálnej podoby.“ Premiéru si tým zažije v kvalifikaci na CCT Central Europe Online Series.

„Necítime nejaký tlak. Všetci sme boli vybraní do tohto tímu z určitého dôvodu a preto si myslím, že sme tam kde jednoducho máme byť. Samozrejme, SINNERS je obrovské meno na našej scéne, ale my sme skôr „excited“. Je to pre nás obrovská česť a sme veľmi radi za takúto príležitosť a spravíme všetko preto, aby sme splnili ciele organizácie, ľudí okolo nás a v neposlednom rade potešili fanúšikov CSka!“ uzavřel své vyjádření BORO, 22letý kapitán.

Složení SINNERS Academy:

 Česká republika Michal „fabulous“ Gorecki
 Česká republika Roman „dreez“ Čomor
 Slovensko Tomáš „fino“ Bebjak
 Slovensko Patrik „outex“ Tomko
 Slovensko Boris „BORO“ Jánoš

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.