Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games zavádí nový systém proti toxickým hráčům

2. 8. 2022 | 10:14 Wild Rift Zajímavost
Vybraní hráči na čínském serveru Wild Riftu se stali inspektory v novém Judge Mode. Ten dovolí jedincům zhlédnout záznam zápasu, během kterého bylo nahlášeno toxické chování jednoho z hráčů. „Rozhodčí“ následně hlasují o tom, zda se jednalo o přestupek a zda by měl být potrestán. Judge Mode je v provozu prozatím jen na čínském serveru.
League of Legends: Wild Rift
League of Legends: Wild Rift
Zdroj: Riot Games

Judge Mode je novinkou na čínském serveru League of Legends: Wild Rift. Je podobný tomu, co mohou hráči znát například ze střílečky CS:GO - sledujete odehraný zápas, během něhož byl jeden z hráčů nahlášen. Po zhlédnutí záznamu rozhodnete, zda se reportnutý player opravdu dopustil toxicity a měl by být potrestán.

Inspektoři mají podle dataminera ChowZ o dotyčném hráči k dispozici mnoho informací, například aktuální hodnost, KDA, procento účasti v týmovém boji či počet obdržených hlášení. Inspektoři však nemohou z důvodu ochrany osobních údajů nahlášeného hráče nahlížet do záznamů chatu.

Závažnost trestů zatím není známa. Přístup k Judge Mode má jen malé procento hráčů na čínském serveru a systém se pravděpodobně nerozšíří do dalších regionů. 

Toxicita a Tribunal

Toxicita je v LoL i Wild Riftu obrovským problémem. Cílem uvedením Judge Mode je bojovat s nesportovním chováním na největším serveru světa, na němž je především počítačová verze League of Legends obrovsky populární.

Judge Mode se podobá systému The Tribunal z League of Legends. Ten byl do provozu uveden v roce 2011 a Summoner, který případ posuzoval, dostal záznamy chatu, herní statistiky a podrobnosti o hlášení. Na základě nich pak rozhodl, zda by měl být hráč potrestán, nebo omilostněn. Tribunal byl v roce 2014 zrušen.

Ukaž svůj skill během Samsung MČR Wild Rift

Wild Rift po loňském úspěchu nemohl na letošním Samsung MČR v mobilních hrách chybět. Tento ročník nabídne týmům celkový prize pool 138 000 Kč. Ty budou hráčům rozdány v rámci online turnajové části, Midseason a největší část z odměny bude na hráče čekat tradičně během samotného grand finále MČR.

To je ale stále daleko. Nejdříve musí týmy projít dlouhou cestu na finálový turnaj. Jedna z tras vede přes zisk dostatečného počtu MČR bodů. Ty se dají získat nejdříve během turnajových sérií, ta druhá začala v neděli 31. července. Spolu se svým týmem se můžeš zúčastnit druhé kvalifikace, která je naplánována na neděli 7. srpna.

Partneři Samsung MČR Wild Rift
Partneři Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Štítky: Wild Rift, Riot Games
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).