Přejít k hlavnímu obsahu

Další patch League of Legends: Buffy Akali či Lee Sina, nerf čeká Mastera Yi

2. 8. 2022 | 21:00 League of Legends Update hry
Patch 12.15 by měl do League of Legends přijít v noci z úterý 9. srpna na středu 10. srpna. Riot Games se zaměřili především na šampiony, kteří místo many využívají energii a engage supporty. Očekávané nerfy zasáhnou Mastera Yi, Sivir nebo Taliyah. Mezi itemy a runami se větší změny neudějí.
Lee Sin
Lee Sin
Zdroj: Riot Games

Vývojáři League of Legends se před patchem 12.15 soustředí především na energické šampiony. Po durability updatu se meta a kompletní gameplay League of Legends změnily a právě postavy využívající energii patchem utrpěly.

„Změny zasáhnou Zeda, Lee Sina, Akali, Kennena a Shena. Jedná se hlavně o šampiony, jejichž náklady na energii nedrží krok s vývojem hry,“ říká Matt Leung-Harrison, lead designer balančního týmu League of Legends. „Líbí se nám, jak jsou na tom Kennenovy náklady na energii, takže místo nich vylepšujeme něco jiného,“ dodává.

Překvapením může být buff Shena. Ten se totiž momentálně drží na toplane na win ratu nad 52% a patří mezi nejsilnější šampiony na své lince. Mezi další vítěze patche 12.15 patří Rammus. Po buffech Thornmailu se zdá se dalšího vylepšení dočká samotný šampion. Noční můra pro ADC.

Nerfy zasáhnou porci meta picků, které se ukazovaly v soloQ i profesionálních zápasech. První skupina hráčů si oddechne především při pohledu na jméno Mastera Yi. Profíky pak budou zajímat především Gwen, Sivir a Taliyah.

Mezi itemy a runami nastane updatů. Buff čeká Mercurial Scimitar a Silvermere Dawn. Na druhé straně spektra jsou First Strike a Divine Sunderer.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).