Přejít k hlavnímu obsahu

Další překvapivý šampion! Cryptova se musela poklonit týmu NAGANO22

3. 8. 2022 | 17:42 PUBG: Battlegrounds MČR
Letošní ročník Vodafone MČR PUBG poznal již čtvrtého vítěze turnajové série. V úterý se šestnáctka nejlepších týmů z kvalifikace utkala ve streamovaném klání o parádní porci MČR bodů a hezký prize pool, zvítězit však mohl jen jeden – a opět je to úplně někdo jiný než předtím.
Vodafone MČR PUBG
Vodafone MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

Úterní finále čtvrté turnaje mělo jednoho hlavního favorita. Cryptova byla v kvalifikaci dominantní a tohle momentum si přenesla také do dalšího dne, kde výhrou s 11 killy šla ihned do vedení. Druhý Miramar ale ostravské organizace nevyšel, šanci tak dostaly jiné týmy. Sestava NAGANO22 předvedla nejzářivější výkon celého dne a díky dokonalé výhře s 18 killy s velkým přehledem vévodila pořadí. Když tato čtveřice ve složení J3rdie, zd3rA, TR0G a Kr0g vyhrála i první Erangel, bylo jasné, že pro sesazení z čela musí soupeři zabrat.

Ve čtvrté mapě úterního finále se opět zadařilo Cryptově, které ale na první místo chyběla spousta bodů, takže se dosti soustředila i na udržení stříbra. To se také podařilo, i když pátá hra ostravskému celku nevyšla, stejně jako již jistým vítězům z týmu NAGANO22. Stupně vítězů doplnil Imperishable Clan, jenž se prezentoval opravdu konzistentními výkony, kterými navázal na výhru své skupiny v kvalifikaci.

Stejně se také Imperishable Clan prezentuje v celé sezóně, protože spolu s Cryptovou jde o jediné týmy, jež nechyběly ani na jednom ze čtyř finálových dnů. Díky tomu se tento celek překvapivě vyhoupl už na druhé místo celkové MČR klasifikace právě za Cryptovou, která s přehledem dominuje a využívá neúčasti největších konkurentů. NAGANO22 se díky triumfu ve čtvrtém finále na deváté místo celkového pořadí.

Tabulka 4. MČR kvalifikace
Tabulka 4. MČR kvalifikace
Foto: PLAYzone
Štítky: MČR, PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.