Přejít k hlavnímu obsahu

Sesadí někdo Jarlu? Komentátoři vybírají své černé koně na víkendový úspěch

4. 8. 2022 | 08:00 Hearthstone MČR
Vodafone Midseason odstartuje už tuto sobotu. Rozlosování skupinové fáze známe již nějakou chvíli, stejně tak je už pár hodin venku i nejnovější expanze. Jako další krok jsme pozvali kvarteto komentátorů, kteří se rozpovídali na téma největších favoritů a potenciálních černých koní turnaje.
Vodafone Midseason
Vodafone Midseason
Zdroj: PLAYzone

Ondřej „Skeri“ Škeřík: Favorit celého turnaje je asi zjevný a stokrát zmíněný, kdo jiný než Jarla. Spolu s ním si na druhém postupovém místě nejvíc dovedu představit zástupce týmu Sazka.Inaequalis s nickem Eichii. Letos zatím předvádí skvělé výkony a jediné, co ho může zastavit, je horkou jehlou šitý deckbuilding.

Michal „RybkaPipka“ Rybák: Je to jako hledat jehlu v kupce sena, co se týče hledání jiného favorita, než je Jarla, ale já dokonce našel jehly dvě! Nedávno jsem se čistě náhodou procházel kolem jednoho pajzlíku, kde Matty a Pardub u pátého pivsona připravovali taktiky na tento legendární turnaj a věřím, že budou o krok napřed před ostatními!

Robert „Synthetic“ Vávra: Favoritem turnaje je pro mě jednoznačně Jarla. Hráč světové úrovně za kterého mluví hlavně jeho výsledky. Těším se, co si pro nás tenhle pardál připraví za balíčky.

Matěj „Tecik“ Šturma: Za favorita považuju Jarlu, který je nejzkušenější na CZ/SK scéně. Přeci jenom je to český grandmaster, takže do něj vkládám velké naděje. Skupinu má takovou, že by jí měl projít jako nůž máslem. Velký tlak bude vyvíjený i na Eichiiho, který ovládl i poslední finále a bude si bude chtít udržet pozici favorita, momentální jedničky. Má tam ale proti sobě Milana a ve skupině také Davídka a Benka. To bude podle mě nejtěžší souboj na postup, u ostatních skupin se dá docela předpokládat, kdo by mohl uspět.

Bez našich partnerů by Vodafone MČR Hearthstone nebylo možné
Bez našich partnerů by Vodafone MČR Hearthstone nebylo možné
: PLAYzone

Ondřej „Skeri“ Škeřík: Černých koní by se dalo najít hodně, ale osobně vypíchnu Jammexe z Inside Games. Sice už není v takové formě jako dřív, ale příprava s jeho spoluhráčem Norwisem, expertem na rychlejší balíčky, se mu vyplatí. V čerstvé metě často aggro vyhrává, tudíž pokud zvolí tuto strategii, jeho šance nebudou nízké.

Michal „RybkaPipka“ Rybák: Pokud bych měl vzít třetí jehlu a velké překvapení, které by pro mne osobně překvapením vlastně ani nebylo, tak bych zvolil Ušáka, který vyhrál základní část! Ten kluk prostě umí. Jen se bojím, aby mu neuškodilo, že má ban u Norwise na Twitchi a nedokáže si dojít pro ty nejšťavnatější decky.

Robert „Synthetic“ Vávra: Černým koněm, který by mohl dost zamíchat karty, je Rjú. Na posledním turnaji v naší aréně si přichystal velmi zajímavý line-up, z něhož bylo cítit dost vlastního deckbuildingu. Díky nove expanzi se tenhle borec může vyřádit právě při stavění balíčků a přichystat si pro nás pořádné vůně.

Matěj „Tecik“ Šturma: Za černého koně považuju Mattyho, Milana a případně Parduba. Je to trojice hráčů, kteří se znají dlouhou dobu a stejně tak dlouho působí na domácí scéně. Kdybych měl někoho vypíchnout, tak to bude Matty. Dlouho o něm nebylo slyšet, ale hrál hodně kvalifikací a na té poslední se mu podařilo uspět. Samozřejmě ale může překvapit kdokoliv. Máme tady spoustu dobrých hráčů i jména, která tak často nevidíme. Pro některé to bude první větší offline akce, přiblížit se finále celého MČR bude chtít každý.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.