Přejít k hlavnímu obsahu

Pokus o sebevraždu? Je to jenom vtip, říká Opat04

4. 8. 2022 | 20:42 YouTube
Opat04, který na platformě Twitch už nespočetněkrát dostal ban, diváky bavil i na Youtube. Toxicita ostatních tvůrců a některých diváků ho dohnala k vážnému kroku. Streamer si pořezal ruce a podle všeho se pokusil se o sebevraždu. Vše pak komentoval na svém Instagramu.
Opat04
Opat04
Zdroj: Instagram/opat04xd

Na tuzemském Twitchi pravděpodobně neexistuje někdo, kdo by byl víckrát zabanovaný, než právě Dan „Opat04“ Legenda. Daniel dostal na Twitchi několikrát ban a nějaký čas streamoval i na YouTube či Trovo. V březnu letošního roku mu byl udělen unban a zdálo se, že vše bude zalité sluncem. To by ale nesměl streamovat z Malty.

Začátkem léta se streamer přesunul na Maltu, kde se šuškalo o tzv. „šedé spolupráci“ a gamblingu. Toho se chytil i RobDiesaLot, který na toto téma složil píseň s názvem GAMBA.

Reakce ale dle očekávání nebyla kladná. Dan uspořádal 3. srpna podcast na YouTube a po jeho ukončení začal na svůj instagramový účet přidávat stories, která působila velmi znepokojivě. Streamer je na nich zachycen celý od krve s nožem a krabičkou cigaret. Diváky přitom uklidňuje tím, že vše je jenom vtip. Dochovalo se pouze pár fotek a jedno video. To je nahráno na YouTube a předem upozorňujeme, že není pro slabší povahy.

Opat celý od krve
Opat celý od krve
Zdroj: Opatův Instagram
Opat celý od krve 2.0
Opat celý od krve 2.0
Zdroj: Opatův Instagram

Streamerův kamarád Artix ho šel okamžitě hledat a vše vysílal na svůj Instagram. Po několika minutách ho našel, policie a záchranná služba ale byly rychlejší. Stream v ten moment končí a zatím nevíme, co se s Opatem stalo. Artix poté nahrál několik stories. V nich se dozvídáme, že Opat je v pořádku a víc informací se fanoušci dozví, až bude fit.

K celé věci se na Twitteru vyjádřil i známý Youtuber MarleyKKT, který napsal, že streamer potřebuje pomoc a ne fanoušky, kteří ho v takovém chování budou podporovat. Menší vyjádření napsala i Opatova kamarádka, Anička Šulcová, která doufá, že streamer bude v pořádku.

Danovi nezbývá nic jiného, než vyhledat odbornou pomoc. Z nebezpečných stavů se snad časem dostane. Robův song s názvem GAMBA byl z YouTube stažen, Rob ho uvedl jako soukromý.

Štítky: Opat04, Youtube, Artix
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.