Přejít k hlavnímu obsahu

Které karty z detektivní expanze budou nejsilnějšími zbraněmi na Vodafone Midseasonu?

5. 8. 2022 | 08:30 Hearthstone MČR
Sobota a neděle budou ve znamení Vodafone Midseason turnaje. Šestnáct elitních hráčů z Česka a Slovenska se utká o první dvě místenky na finále Vodafone MČR Hearthstone, a to jen pár dní po vydání nejnovější expanze Murder at Castle Nathria. My jsme tak poprosili kvarteto komentátorů, aby pro diváky vybrali ty nejsilnější karty nové expanze, které o víkendu uvidíme.
Vodafone Midseason
Vodafone Midseason
Zdroj: PLAYzone

Ondřej „Skeri“ Škeřík: Vybrat jednu „must have“ kartu je zrovna v Hearthstone skoro nemožné, zvlášť krátce po přidání nové expanze. Nabízel by se Demolition Renovator, epický minion, který ničí Location kartu vašeho soupeře. Location jsou zatím často vídané a jejich zničení není od věci. Vzhledem ke „stáří“ nových karet tuhle otázku nechám otevřenou a rebelsky sáhnu po zavedeném kousku, kterým bude Mutanus. Legendární Murloc, který zblajzne miniona z ruky soupeře, je jedna z nejlepších voleb, když chcete zkazit soupeři kombo, nebo ho obrat o důležitou kartu.

Michal „RybkaPipka“ Rybák: Po mé jednovečerní zkušenosti s novým dodatkem musím konstatovat, že vybrat jednu must have neutrální kartu je extrémně složité. Žádná mi nepřijde natolik úderná, aby měla místo ve všech archetypech. Proto doufám, že se spokojíte s mým tvrzením, že žádná karta není must have! Kdybych ale byl nucen jednu kartu označit, tak bych vybral kartu Murloc Holmes, protože věřím, že aspoň tenhle chlapík by jí dokázal najít, když ne já.

Bez našich partnerů by Vodafone MČR Hearthstone nebylo možné
Bez našich partnerů by Vodafone MČR Hearthstone nebylo možné
: PLAYzone

Robert „Synthetic“ Vávra: Jedna z nejzajímavějších karet nové expanze je Theotar, the Mad Duke. Tato karta, podobně jako Mutanus the Devourer, má jediný úkol, a to zničit (ukrást) nejdůležitější kousky skládačky vašeho oponenta. I když se meta momentálně velmi zrychluje, tak věřím, že si Theotar najde cestu do mnoha decků. Za mě must have karta na letošní Vodafone Midseason.

Matěj „Tecik“ Šturma: Osobně si myslím, že nejzajímavějšími kartami, které teď vyšly a hráči je budou chtít hrát, budou Pelagos na Priesta a Impending Catastrophe na Warlocka. Myslím si, že se můžeme těšit na hodně agresivních balíčků a Warlock bude jeden z těch nejzajímavějších, který bude moct dominovat právě díky spoustě Impů. Zároveň bude zajímavé sledovat, jak si hráči poradí s novou mechanikou, a to jsou lokace. Jsem zvědavý, jak se je hráči rozhodnou využít, případně úplně vyřadit ze svých balíčků.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.