Přejít k hlavnímu obsahu

Jsem přesvědčen, že jsme vybrali správně, říká manažer eSuby. Kdo tým posílí?

5. 8. 2022 | 09:09 Counter-Strike 2 Přestup
Ani v létě si management eSuby nemůže odpočinout. Martin „zur1s“ Sláma v CS:GO týmu nepokračuje, ale podle všeho má již nové angažmá. Tradiční český celek doposud hledal náhradu, ta už se však zdá být připravená. Představení by mělo proběhnout v příštím týdnu.
Současná CS:GO sestava eSuby
Současná CS:GO sestava eSuby
Zdroj: eSuba

Modrá krev se v květnu musela poohlížet po nové posile. Lukáš „sAvana1“ Lintner chytil laso ze Sampi.Tipsport, kde se stal jedním z „milionových“ kluků. Opačným směrem do eSuby přišel Martin „zur1s“ Sláma, jenž se musel vzdát pozice hlavního snipera. Doposud se zdálo, že do týmu dobře zapadl, ve skutečnosti ale 23letý hráč pokukoval po návratu ke své milované zbrani. Ten byl potvrzen ve čtvrtek.

Jeho konec v eSubě byl veřejným tajemstvím už nějaký čas. Hráč se pro PLAYzone ke své aktuální pozici odmítl vyjádřit, vedle toho však na svůj profil na Instagramu umístil story, kde ukázal vyplňování MČR přestupového formuláře. Dal tak naprosto jasně najevo, že jeho odchod nebyl jen pouhou spekulací. Český sniper nám alespoň potvrdil, že skutečně měl na stole nabídku od týmu Cryptova, kterou ale nepřijal.

Jeden zásah do sestavy nemusel být finálním. V zákulisí se spekulovalo o tom, že by v týmu nemusel pokračovat ani Dominik „desty“ Černý, jakožto in-game leader. V úterý se však objevila nová informace v rámci sestavy pro ESEA ligu, kde ale figuruje jak desty, tak i jedno nové jméno: Jakub „M1key“ Krausko.

Příchod 18letého hráče může, ale ani zdaleka nemusí být hotovou věcí, jak nám ve středu uvedl manažer týmu Štěpán Mach: „I když už na internetu kolují všelijaké leaky, především kvůli ESEA submitu, zmíněná sestava není 100% finální.“ V reakci na čtvrteční oznámení o zur1sovi se manažer rozepsal poněkud obsáhleji:

V půlce sezóny jsme museli řešit poměrně nečekaný přestup sAvany do Sampi a na tryouty tak nebylo tolik času, kolik bychom si představovali. V rozjeté sezóně nebyl pool volných hráčů, ze kterých bychom si mohli vybírat, tak široký a šli jsme do poměrně velkého risku. Našli jsme náhradu v podobě zur1se, který se ale musel poprat s přechodem na novou pozici – z AWP na rifle. Byla to poměrně velká změna a krok do neznáma a dohodli jsme se tak na tříměsíčním trial období, abychom si otestovali, jak sestava bude fungovat jako celek.

Jelikož nejsme s aktuální pozicí na CZ/SK scéně spokojeni, během summer breaku jsme na sestavě usilovně pracovali a chtěli udělat změnu. Zur1s je samozřejmě kvalitní hráč se skvělým přístupem ke hře, každopádně do týmu nezapadl, jak jsme si představovali, a má mnohem větší potenciál na své původní pozici AWP hráče. Věřím, že o něm v budoucnu ještě uslyšíme, ale bohužel v týmu není pro druhého snipera místo. Rozhodli jsme se tak s Martinem spolupráci neprodloužit. Na jeho pozici, resp. ještě nezaplněnou pozici sAvany, jsme hledali náhradu přes léto a jsem přesvědčen, že jsme vybrali správně. Oficiální oznámení můžete očekávat během příštího týdne.

Dosavadní složení eSuby bylo následující:

  Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Dominik „desty“ Černý
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma

 Slovensko Tomáš „benq1“ Masaryk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.