Přejít k hlavnímu obsahu

Čeká čtvrtý nejlepší tým světa přestavba? Sniper už je z kola venku

5. 8. 2022 | 19:15 Counter-Strike 2 Přestup
Finská CS:GO éra je dávno pryč. Největší finská organizace ENCE se oddala mezinárodnímu projektu a na IEM v Dallasu dokonce u týmu visela polská vlajka. Po dnešním dni už ale v týmu bude pokračovat jediný hráč ze země našich sousedů. Organizace se rozloučila s Olekem „hades“ Miskiewiczem, který ENCE dopomohlo například ke 2. pozici ve světovém žebříčku.
ENCE Esports ES:GO tým
ENCE Esports ES:GO tým
Zdroj: ESL / ENCE

Kolem CS:GO týmu ENCE se poslední dobou motá vícero spekulací. Nejvíce se hovoří o přestupu Lotana „Spinx“ Giladiho do Vitality, který platí za klíčovou postavu ENCE, ještě předtím se ale potvrdila jiná změna na soupisce. Forma snipera hadese šla v průběhu času dolů, a i když s ním organizace ještě letos prodloužila smlouvu, tak se polský hráč z týmu nyní pakuje. Opouští tak svého krajana Pawła „dycha“ Dychu.

Na trhu se totiž objevila možnost akvizice jiné vycházející hvězdy. V posledních dnes se zdá stále pravděpodobnější vykoupení Alvara „SunPayus“ Garcii z Movistar Riders, což rozloučení s hadesem ještě prohlubuje. 23letý Španěl platí v řeči všech čísel za nejdůležitější pilíř organizace, která letos dosáhla dosud nepoznaných výšin. Jeho prodej dost možná španělský celek vrátí tam, kde se nacházel dlouhé roky.

ENCE v rámci potvrzení hadesova odchodu jasně řekli, že novou sestavu odhalí až před uzavřením soupisek na ESL Pro League, tedy za necelé dva týdny. Kdo by měl případně nahradit Spinxe, je zatím neznámé.

Movistar Riders to budou mít poněkud složitější. Španělsky hovořící krajiny jsou na špičkové hráče poněkud omezenější, i přesto ale mají jezdci už podle portálu fraglider.pt vyhlédnutou náhradu. Novým sniperem by se měl stát Antonio „MartinezSa“ Martinez Sánchez, který je hodně velkým otazníkem, ale talent mu údajně nechybí. V 21 letech má minimum zápisů na HLTV.org, na proražení je tak pro něj ideální čas.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.