Přejít k hlavnímu obsahu

Král je mrtev, ať žije král! Jarla se neprobojoval do finálového dne Vodafone Midseasonu

6. 8. 2022 | 21:23 Hearthstone MČR
Vodafone PLAYzone Arena tento víkend hostí první svůj velký Hearthstone turnaj. Vodafone Midseason je klíčovým kvalifikačním turnajem letošní MČR sezóny, dva nejlepší hráči si totiž vybojují postup na samotné finále MČR. Vedle toho si všichni medailisté rozdělí také 10 000 Kč. O tom všem se bude rozhodovat až v neděli, do té doby je potřeba odehrát čtvrtfinále.
Jaromír „Jarla“ Vyskočil na turnaji Vodafone Midseason
Jaromír „Jarla“ Vyskočil na turnaji Vodafone Midseason
Zdroj: PLAYzone

1. čtvrtfinále Slovensko Benko vs.  Česká republika Pardub3:1

Vyřazovací část začala dlouhou partií Mága proti Druidovi. Právě s pánem přírody se Pardubovi podařilo udělit gigantický burst, díky čemuž šel do vedení. To bylo ale všechno, co v této sérii mohl dělat. Benko si vzal do svých rukou Miracle Rogue, se kterou tedy ukázal divy. Skóre série srovnal zhruba za 2 minuty, když ve 4. kole disponoval 14/14 a 15/15 minionem. Třetí hra byla jen asi o minutu delší, tentokrát měl Benko ve 4. kole 15/3 zbraň a 16/16 ghosta. A aby toho nebylo málo, zápas rozhodl v 6. kole. Tři jeho výhry s Miracle Rogue zabraly méně než jeho první prohra, člen týmu Gifted.uRage si tak v neděli zahraje o postup na MČR.

2. čtvrtfinále Slovensko Rjú vs.  Česká republika Eichii1:3

Také ve druhém případě se utkal slovenský hráč se zástupcem týmu Sazka.Inaequalis. Eichii napodobil Parduba a vstoupil do série výhrou. Druhá hra s Implockem mu však nevycházela dle představ a odhodlal se dokonce ke concede, na což Rjú reagoval hlasitým smíchem. Bylo vidět, že se v zápase bavil, bohužel jej tato nálada nedovedla k vítězství. Eichii se chopil XL Quest Huntera, srovnal sérii a dočkali jsme se neoblíbeného mirroru. Ten aktuální jedničce MČR žebříčku vyšel na jedničku a vybojoval si tak účast v nedělní části.

3. čtvrtfinále Česká republika Couchees vs.  Česká republika Norwis3:1

Couchees patřil mezi nejméně známá jména na startovní listině, ale už si stihl vydobýt respekt. V první hře se svým oblíbeným Priestem však udělal chybu, kdy si spálil odměnu z questu, po čemž raději zmáčkl concede. Neházel ale flintu do žita, převzal otěže série s Druidem a dokázal srovnat. Norwis zvolil Huntera, ale ani s ním nebyl dostatečně agresivní a soupeř šel do vedení. Pohádku hráč Gifted Juniors dokonal proti Rogue. I tady mu to krásně přišlo, využil potenciálu Druida na maximum a postoupil do semifinále.

4. čtvrtfinále Česká republika Matty vs.  Česká republika Jarla3:0

Vrchol sobotního dne nabídl ten vůbec nejočekávanější duel. Šlo o souboj dvou mistrů České republiky, kteří byli navíc ve skupině hodně dominantní. Jarla však postoupil až ze druhého místa, když jedno ze svých vedení 2:0 ztratil reverse sweepem. Matty je ale hráč nejvyššího kalibru a do podobného vedení jej nepustil, ba naopak. Jarla v úvodní hře s Miracle Rogue musel až příliš dlouho čekat, což si hráč eSuby pohlídal díky freezům. Nejlepší český hráč historie šel do mirroru, ale i ten Matty lépe zvládl a byl hru od postupu. Jarlovi zbýval Implock, ale ani ten nic nezmohl. Matty zvítězil opět 3:0 a postupuje do nedělního dne s bilancí 9:0!

Rozpis nedělního finálového dne
12:00 Slovensko Benjamin „Benko“ Mravecvs. Česká republika Matyáš „Matty“ Kalužný
13:30 Česká republika Dominik „Eichii“ Eichenbergervs. Česká republika Václav „Couchees“ Kubíček
15:00Zápas o třetí místo
16:30Finálový duel

Výhry v turnaji:

  • 1. místo: postup do finále MČR + 5 000 Kč
  • 2. místo: postup do finále MČR + 3 000 Kč
  • 3. místo: 300 bodů + 2 000 Kč
  • 4. místo: 250 bodů
  • 5. – 8. místo: 200 bodů
  • 9. - 12. místo: 180 bodů
  • 12. - 16. místo: 150 bodů

Turnajem vás po celý víkend provázejí dvě komentátorské dvojice: Ondřej „Skeri“ Škeřík s Matějem „Tecik“ Šturmou a Michal „RybkaPipka“ Rybák s kuchařem Robertem „Synthetic“ Vávrou. Jejich hlasy nemusíte poslouchat jen doma na gauči, přímo ve Vodafone PLAYzone Areně probíhá celý víkend watch party.

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.