Přejít k hlavnímu obsahu

A je hotovo! Místenky na Vodafone MČR Hearthstone si odnáší Eichii a Benko

8. 8. 2022 | 07:00 Hearthstone MČR
Šestnáct elitních hráčů bylo na začátku tohoto víkendu připraveno bojovat. První poloviční řez proběhl už ve skupinách, s další polovinou hráčů jsme se nekompromisně rozloučili v play-off. Čtyři nejlepší mágové byli jedinou sérii od postupu na MČR, tím nejlepším se nakonec stal jeden ze dvou slovenských hráčů Benjamin „Benko" Mravec, jehož na MČR doprovodí Dominik „Eichii“ Eichenberger. Na stupních vítězů je doprovodí Matyáš „Matty“ Kalužný
Medailisté turnaje Vodafone Midseason: Eichii, Benko, Matty (zleva)
Medailisté turnaje Vodafone Midseason: Eichii, Benko, Matty (zleva)
Zdroj: PLAYzone (Anna Dumková)

Finálový duel –  Česká republika Eichii vs.  Slovensko Benko – 2:3

Na úvod finále Eichii už tradičně zabanoval Druida, Benko se naopak zbavil Implocka. Shodou okolností si právě opačné balíčky hráči vzali do první hry. Tato volba ale reprezentanta Sazka.Inaequalis zamrzela. Na rychlého Warlocka neměl žádný nárok a padl po pouhých šesti kolech. Sérii se rozhodl srovnat Mágem, který ho nezklamal. Druhá hra trvala jen o dvě kola déle, kdy Mordresh svým koncertem vyrovnal skóre. Benko se toho ale nebál a šel do mirroru, jenž rozhodl stejnou kartou jako soupeř a byl jedinou hru od titulu. Eichii ale chtěl udělat finále maximálně napínavé, tak jej díky svému Hunterovi poslal do závěrečné páté hry. Tam se ale Benko chopil své Miracle Roguny, s níž zas a znovu dokázal obehrát všechna nebezpečí a svého soupeře porazil poměrem 3:2. Soupeře porazil podruhé v turnaji a po zásluze se stává králem Vodafone Midseasonu.

Zápas o 3. místo –  Česká republika Couchees vs.  Česká republika Matty – 1:3

Couchees překvapivě zabanoval Priesta, Matty stejně jako v semifinále zakázal soupeři Druida. První hra byla hodně dlouhá a nakonec ji rozhodla jedna karta. Theotar v Priestovi poslechl Coucheese na jedničku, sebral Mattyho Shamanovi klíčovou kartu a ten přes všechnu snahu jinou vítěznou kondici nenašel. Za stavu 0:1 si tak šel pro Mine Warlocka. S ním se mu vedlo o poznání lépe, prošel si celý balík a vzorovým kombem sérii srovnal. Soupeř v dalších hrách se Shamanem a Magem opět spoléhal na Theotara, případně Mutanose, ale ani v jednom případě se věci neseběhly, jak by chtěl. Matty sázel jedno kombo za druhým a tentokrát ani nepotřeboval svého Mage. Odnáší si tak hezké třetí místo, 300 MČR bodů a 2 000 Kč k tomu.

Dominik „Eichii“ Eichenberger
Dominik „Eichii“ Eichenberger
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
Benjamin „Benko“ Mravec
Benjamin „Benko“ Mravec
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

2. semifinále –  Slovensko Benko vs.  Česká republika Matty – 3:2

Matty se nebál Benkovy Miracle Rogue a raději zabanoval Druida, zatímco slovenský soupeř se zbavil Shamana. S Rogue ale Benko nezačal, vybral si raději Implocka a do Mattyho Boar Priesta šlo o ideální volbu. Očekávaného balíku si diváci moc neužili a po pěti kolech bylo hotovo. Matty se rozhodl reagovat Mine Warlockem, ani mirror dvou odlišných archetypů pro něj nedopadl dobře a Benko byl krůček od postupu.

Jeden z historicky prvních mistrů ČR se však chopil Mage, se kterým už v sobotu předvedl nejednu čistou sérii. Nejprve bylo potřeba skolit Implocka, což se podařilo a Matty snížil. Benko se tak konečně dostal ke své Miracle Rogue, s níž předvedl krásné kombo, ale soupeř se po sérií freezů ubránil s jedním jediným životem a série šla do poslední rozhodující hry. V prvním semifinále na mirror nedošlo, tady už ano.

Tempo hry udával Benko, český soupeř ale držel tempo, i když byl spíše v pozici obranáře. Když to vypadalo, že se už dostával do pozice, kterou hledal, tak soupeř našel navrchu svého balíčku Solid Alibi, která zase jednou ukázala, že je možná nejdůležitější kartou celého turnaje. Benko to dotáhl a postup má v kapse.

1. semifinále –  Česká republika Eichii vs.  Česká republika Couchees – 3:1

Série začala bany, Eichii se zbavil Coucheesova Druida, zatímco sám přišel o Huntera. To mu však nevadilo, protože na úvodní partii zvolil Imp Warlocka, se kterým na svého soupeře vytvořil velký tlak. Couchees byl s Magem donucen jít pro riskantní playe, ty však nevyšly a Eichii šel do vedení. Více výher s Implockem ale nepřidal. Couchees totiž s Priestem dokázal opakovaně likvidovat board soupeře a tomu došla šťáva – 1:1

Lídr MČR bodování se rozhodl jít pro Mága, o kterého soupeř přišel, takže byl právě Eichii v lepší pozici. Ve vyrovnané čtvrté hře dokázal najít své kombo a dát soupeři burst, a přesně to se mu zavčasu povedlo i v rozhodující bitvě proti Shamanovi. S ním Couchees neměl špatné tempo, ale soupeře neutlačil. Eichii tak postupuje na MČR, zatímco na nejpříjemnější překvapení Vodafone Midseasonu čeká souboj o bronz.

Matyáš „Matty“ Kalužný
Matyáš „Matty“ Kalužný
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
Václav „Couchees“ Kubíček
Václav „Couchees“ Kubíček
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sobotní zápolení bylo dlouhé, na jeho konci jsme však poznali čtyři čaroděje, kteří v neděli budou hrát o všechno. Jako nejzdatnější kouzelník se doposud předváděl Matty, který zatím neztratil ani hru, a to na své cestě potkal hráče jako Norwis nebo úřadující mistr ČR Jarla. Hráč eSuby od roku 2015 nechyběl ani na jednom MČR a měnit by se to nemuselo ani letos. Jeho oponentem bude Benko z Gifted.uRage, který jako poslední slovenský hráč v turnaji působí také hodně sebevědomě. Pokud mu bude Miracle Rogue chodit jako ve čtvrtfinále, diváci se mohou těšit na opravdu nabitý semifinálový duel. A to i bez vypadnuvšího Jarly.

Na druhé straně pavouka najdeme jedničku aktuálního MČR žebříčku Eichiiho, jenž jako poslední drží prapor početného týmu Sazka.Inaequalis. Ten je jediným účastníkem semifinále, který v turnaji už zažil pocit porážky. Nestačil totiž na Benka, jehož ale nemůže potkat dříve než ve finále. A pokud se tam dostane, tak již bude mít splněno. Za soupeře mu bude největší překvapení turnaje. Couchees z týmu Gifted Juniors předvádí nejlepší výkony své kariéry, díky reverse sweeup se Shamanem dokonce skolil i samotného Jarlu. Jeho příběh je opravdu inspirativní a nyní už budeme jen čekat, jestli bude mít skutečně i tu zlatou tečku.

Odměny pro nejlepší čtveřici:

  • 1. místo: postup do finále MČR + 5 000 Kč
  • 2. místo: postup do finále MČR + 3 000 Kč
  • 3. místo: 300 MČR bodů + 2 000 Kč
  • 4. místo: 250 MČR bodů
    Ondřej „Skeri“ Škeřík
    Ondřej „Skeri“ Škeřík
    Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
    Matěj „Tecik“ Šturma
    Matěj „Tecik“ Šturma
    Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
    Michal „RybkaPipka“ Rybák
    Michal „RybkaPipka“ Rybák
    Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)
    Robert „Synthetic“ Vávra
    Robert „Synthetic“ Vávra
    Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

    Když se podíváme na decklisty, tak všichni semifinalisté mají ve svém line-upu Mage. Variace se ale různí, takže i potenciální mirrory mohou být hodně zajímavé. Vysoce je zastoupen i Druid, který ale také nabízí několik různých složení balíčků. U Warlocka naopak uvidíme, jestli budou přicházet opět tak časté bany. Jediné unikátní balíčky nabízí Eichii, jenž si se svým Hunterem vybojoval právě postup do nedělního dne, zatímco na Mattyho Boar Priesta se každý těšil, ale toho zatím z rukávu tasit někdejší mistr ČR nemusel. 

    Decklisty semifinalistů:

    • Benko: Alignment Druid, XL Skeleton Mage, Miracle Rogue, Imp Warlock – BALÍČKY
    • Matty: Ping Mage, Boar Priest, Control Shaman, Mine Warlock – BALÍČKY
    • Eichii: Topior Druid, Quest Hunter, Skeleton Mage, Imp Warlock – BALÍČKY
    • Couchees: Celestial Druid, Skeleton Mage, XL Quest Priest, Control Shaman – BALÍČKY

    Turnajem vás po celý víkend provázejí dvě komentátorské dvojice: Ondřej „Skeri“ Škeřík s Matějem „Tecik“ Šturmou a Michal „RybkaPipka“ Rybák s kuchařem Robertem „Synthetic“ Vávrou. Jejich hlasy nemusíte poslouchat jen z pohodlí domova, přímo ve Vodafone PLAYzone Areně probíhá watch party i v neděli.

      Partneři Vodafone MČR Hearthstone
      Partneři Vodafone MČR Hearthstone
      Foto: PLAYzone
      Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.