Přejít k hlavnímu obsahu

Nová ESEA sezóna začíná, jako první se představí Sampi při premiéře Honese

7. 8. 2022 | 18:08 Counter-Strike 2 Preview
42. sezóna oblíbených lig v ekosystému ESEA právě startuje. Ve čtyřech různých divizích, kde každý touží po postupu až do ESL Challenger League, má česko-slovenská scéna desítky zástupců. Nejdůležitější je divize Advanced, v tomhle článku se ale podíváme na všechny ligy.
Jan „HONES“ Urválek
Jan „HONES“ Urválek
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

V divizi ESEA Advanced máme pravidelně své zástupce. Právě tato soutěž je pouze stupínek pod ECL, kam mělo v minulé sezóně nejblíže Dynamo Eclot. Spolu s pardubickým celkem si svůj slot udrželi Entropiq Prague, ENTERPRISE i Dark Tigers, jediným nováčkem je Cryptova, která nahradila vypadnuvší eSubu. Pro udržení je potřeba ze čtrnácti zápasů vyhrát alespoň pětkrát, devět výher naopak znamená play-off.

Jako první svoji pouť odstartují Entropiq Prague, kteří v pátek 12. 8. vyzvou Neon Rangers. Není však jisté, v jakém složení, protože jako pátý hráč na soupisce figuruje Matěj „twist“ Petráš. Zajímavé jméno najdeme také v kádru Dark Tigers, kde Lukáše „luko“ Hrabčíka nahrazuje talentovaný Jan „pandi7o“ Holák. K prvnímu derby by mělo dojít hned o týden později, ve středu 17. 8. se Cryptova postaví ENTERPRISE.

Jako další se v ekosystému ESEA lig nachází divize s označením Main. Právě sem propadla eSuba, kterou zde doplní Team NARCIS, Fadee Gaming, Ironic Outlaws a také mezinárodní sestava TITANS, v níž najdeme Tomáše „oskar“ Šťastného. Ani u jednoho týmu ale není známo, kdy vykročí vstříc prvním výhrám.

Podobný počet týmů figuruje také v divizi Intermediate. Najdeme zde CZ/SK týmy eSuba Youngsters, Team Moops, ANDROMEDA, eSuba Youngsters, Leniency, REViTAL BlackTrains, Ravage Esport.

Jako poslední je startovací liga ESEA Open, kde najdeme spoustu zástupců naší scény. Nejvíce sledovaná bude sestava Sampi.Tipsport, jenž do této sezóny vstoupí jako první ze všech. V neděli 7. 8. Jan „HONES“ Urválek zažije premiéru proti týmu BU-SHI-DO. Těšit se ale můžete například na SINNERS Academy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.