Přejít k hlavnímu obsahu

Apeks začínají být kompletní! STYKO už potřebuje jenom in-game leadera

8. 8. 2022 | 08:01 Counter-Strike 2 Přestup
Norský celek Apeks prochází v posledních měsících první větší obměnou. Po červnovém otřesu, respektive odchodu herního lídra Asgera „AcilioN“ Larsena a mladíka Huga „chawzyyy“ Günthera, zbyli z původního kádru pouze Joakim „⁠jkaem⁠“ Myrbostad, Tim „⁠nawwk⁠“ Jonasson a samozřejmě Martin „⁠STYKO⁠“ Styko.
Justinas „jL⁠“ Lekavicius
Justinas „jL⁠“ Lekavicius
Zdroj: Apeks

O pár měsíců později, teprve na začátku srpna, přišel další odchod, respektive změna. Tentokrát to však bylo s okamžitou náhradou. Trenéra Påla „⁠Polly⁠“ Kammena totiž do role asistenta odsunul legendární Polák Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski, kterého všichni moc dobře znají z koučování Virtus.pro. 34letý trenér naposledy působil v MAD Lions, a tím pádem měl velkou zásluhu na příchodu další posily. Roční smlouvu s Apeks totiž uzavřel Justinas „jL“ Lekavicius, který byl u lvů, stejně jako kuben, až do dubnového rozpadu.

Během působení pod španělskou organizací nasbíral litevský hráč působivé hodnocení 1.10 a pomohl týmu ke kvalifikaci na IEM Fall 2021 či třetímu místě na listopadovém DreamHack Open. Po rozpadu pak střílel po boku Volodymyra „Woro2k“ Veletniuka a Thomase „TMB“ Bundsbækema jako ex-MAD Lions až do začátku července. Teď je před ním největší výzva jeho kariéry, kdy bude chtít svůj potenciál potvrdit.

„Rozhodl jsem se podepsat smlouvu s Apeks, protože se mi velmi líbí naše soupiska a vidím v ní velký potenciál. Je to zdaleka nejlépe vypadající tým, se kterým jsem měl možnost hrát,“ prohlásil litevský hráč bezprostředně po připojení k týmu. Tímto podpisem se aktuálně šedesátý celek světa přiblížil ke kompletaci soupisky. Zbývá už jen angažovat posledního hráče, pravděpodobně in-game leadera, se kterým se Apeks budou chtít konečně usadit mezi evropskou elitou. Dosavadním maximem bylo 28. místo ve světovém žebříčku.

Jak aktuálně vypadá soupiska severského celku?

 Švédsko Tim „nawwk“ Jonasson
 Slovensko Martin „STYKO“ Styk
 Norsko Joakim „jkaem“ Myrbostad
 Litva Justinas „jL“ Lekavicius

 Polsko Jakub „kuben“ Gurczynski (trenér)

 Švédsko Hugo „chawzyyy“ Günther (na laviččce)
 Dánsko Asger „AcilioN“ Larsen (na lavičce)

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.