Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o play-off vrcholí, bitvu titánů ovládli G2 Esports

8. 8. 2022 | 14:07 League of Legends Reportáž
Sedm týdnů nejvyšší evropské soutěže v League of Legends nedokázalo rozhodnout o nejlepší šestce a vše se tak rozhodne v napínavém posledním kole. Jediným jistým postupujícím jsou i přes dvě prohry MAD Lions, obrovsky důležitý mač mezi G2 Esports a Fnatic vyhrála organizace Carlose „Ocelote“ Rodrígueze.
G2 Esport porazili Fnatic
G2 Esport porazili Fnatic
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

MAD Lions mají flek ve vyřazovacích bojích jasný, BDS jsou na druhé straně beznadějně poslední. Mezi nimi se nachází osm celků bojujících o pět postupových míst, které se dají rozdělit do dvou skupin.

V té první jsou celky se skóre 9-6 okupující sdílenou druhou příčku - G2 Esports, Misfits, Rogue a Team Vitality. V parádní formě jsou momentálně Misfits, kteří v posledních dvou týdnech neprohráli a se čtyřmi výhrami v řadě jsou těsně pod vrcholem. Sílu týmu kolem Matúše „Neon“ Jakubčíka jako poslední pocítili vedoucí MAD Lions. V závěrečném kole se mimo jiné Misfits představí proti posledním BDS a už v pátek mohou slavit postup do play-off.

Úspěšný týden za sebou mají také G2 Esports. Slavná organizace zvládla duely s XL i Fnatic a udělala obří skok blíž postupu. Poloviční radost vládne v táborech Rogue a Team Vitality. První jmenovaný tým se v pátek předvedl proti MAD Lions a zvítězil, proti SK měl kvalitu potvrdit. Jenže to se nestalo, outsider překvapil a Rogue musí bojovat dál. V podobné pozici jsou i Vitality, jejichž oslavu postupu překazili Astralis.

Dánská organizace patří do druhé skupiny bojující o play-off. Spolu s XL a Fnatic mají Astralis sedm výher a právě mezi těmito celky se s největší pravděpodobností rozhodne o tom, kdo nakonec postoupí.

Ještě před několika týdny byli Patrik „Patrik“ Jírů a Marek „Humanoid“ Brázda se svými týmy na vrcholu celkového pořadí LEC. Od té doby ale XL a Fnatic padají průběžným pořadím, momentálně se dělí o šesté místo.

Zatímco FNC zvládli sedmé kolo alespoň z poloviny úspěšně, XL si připsali další dvě prohry a od špílu s Fnatic z pátého hracího týdne jsou bez úspěchu. Šanci mají stále i SK Gaming s šesti výhrami, ty však čeká během supertýdne trojice G2, Vitality a XL. Těžcí soupeři.

Výsledky sedmého kola LEC
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).