Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalový svatostánek a esport. Camp Nou bude hostit velký CS:GO turnaj

8. 8. 2022 | 15:14 Counter-Strike 2 Zajímavost
Esport v letošním roce pokoří další velkou laťku. Vůbec poprvé se vrcholný turnaj uskuteční v prostorách největšího stadionu v Evropě. FiReLEAGUE 2022: Global Finals v říjnu zavítá na španělský svatostánek Spotify Camp Nou, kde se své zápasy hraje slavná FC Barcelona.
Spotify Camp Nou, domácí stadion FC Barcelona
Spotify Camp Nou, domácí stadion FC Barcelona
Zdroj: záběry z traileru FiReLEAGUE 2022

FiReLEAGUE vznikla v roce 2020 na podporu esportu v Jižní Americe, odkud se do světa povětšinou dostaly pouze brazilské týmy. V posledních letech je to ale jinak, vedle toho roste i tato stále globálnější soutěž.

První ročník proběhl celý online, ten druhý vrcholil v gamingovém centru, a až nyní se klíčová FiReLEAGUE dočká plnohodnotného finále. Poprvé v historii zamíří esportové klání na stadion Spotify Camp Nou. Ten je vůbec největším v Evropě, díky čemuž tak porazí neméně slavné Wembley nebo Twickenham Stadium.

FC Barcelona, která na Camp Nou odehrává své domácí zápasy, není ve světě esportu žádným nováčkem. Má několik sekcí ve své esportové divizi, za tu LoLkovou dokonce hraje český hráč Jakub „Dreedy“ Viceník.

První offline finále FiReLEAGUE bude světové. Aktuálně známe pět účastníků z Jižní Ameriky, turnaje se však zúčastní i dva týmy ze Severní Ameriky a jeden evropský. Nejenom pro španělské celky půjde o velké lákadlo, zahrát si na jednom z nejslavnějších stadiónů světa. Kvalifikace proběhne na portále gamersclub.gg.

Přímou pozvánku si na základě loňského triumfu vysloužil nejlepší nebrazilský tým z Jižní Ameriky, 9z. Popularitu letošnímu finále dozajista dodá účast oblíbených brazilských celků Imperial Esports a 00 Nation. Z již dohrané argentinské části kvalifikace si slot vybojovali Isurus a WINDINGO, kteří doplní 9z.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.