Přejít k hlavnímu obsahu

Kapitán trenérem, slovenský talent a navrátilec. Esuba zbrojí na závěr sezóny

10. 8. 2022 | 15:15 Counter-Strike 2 Přestup
Perné léto je u konce minimálně v eSubě. Kolotoč změn se ve velkém měřítku dotkl právě i stálice domácí scény, která vítá dvě nové posily a podle všeho se rozloučí s dlouholetým trenérem. Bude to ale stačit na boj o medaile? Tipsport CS:GO Praha se neúprosně blíží.
luko & M1key
luko & M1key
Zdroj: eSuba

Modrá krev se minulý týden rozloučila s Martinem „zur1s“ Slámou. Jeho dny byly už nějakou chvíli sečteny, jelikož opět zatoužil po roli hlavního snipera, což v eSubě nebylo reálné. Jeho nahrazení však nebylo jediným otazníkem, který bylo potřeba vyřešit. Výměna stráží totiž přichází i na klíčové pozici in-game leadera. V úterý byl oznámen konec kapitána Dominika „desty“ Černého, jenž se přesouvá do realizačního týmu.

Do sestavy tedy bylo potřeba najít hned dva nové pilíře. První z nich poodhalila soupiska pro ligu ESEA Main, kde se objevilo jméno talentovaného mladíka Jakuba „M1key“ Krauska. Na tyto spekulace reagoval manažer Štěpán Mach tím, že tato sestava není stoprocentně finální. To se s oficiálním představením posil potvrdilo. M1key skutečně do eSuby míří, není však jediný. Vrací se totiž také někdejší mistr ČR Lukáš „luko“ Hrabčík.

„Prvním krokem byly rozsáhlé tryouty, ve kterých jsme zkoušeli různé kombinace sestav. Tryouty nám mimo jiné ukázali, že s Youngsters jdeme správným směrem, jelikož byli také součástí procesu a figurovali v některých finálních variantách sestav,“ prozradil Mach. „Pro dobré fungování týmu je důležitá chemie a správné rozdělení rolí v týmu. Kvůli specifickému playstylu, jsme se proto nakonec rozhodli pro příchod dvou nových hráčů,“ doplnil.

O odchodu destyho se v posledních týdnech hojně spekulovalo. 24letý hráč je po stažení z aktivní sestavy prvním dílem skládanky vícečlenného realizačního týmu. Vedení týmu se chopí luko, který se tak vrátí do role, jíž opustil na začátku roku. V eSubě strávil dva roky, když dal v lednu 2020 košem připravované sestavě Dark Tigers. Stejnou organizaci opouští i nyní, po přestupu z Cryptovy u tygrů strávil jen jeden měsíc.

„Luko v eSubě již v minulosti strávil rok a půl a byl u úspěchů jako výhra MSR 2021, nebo 7.místo na V4 FSF. I přesto, že jsme s jeho působením byli spokojeni, rozhodli jsme se na začátku roku 2022 o rebuild tehdejší sestavy, kde nám více zapadal svým playstylem právě Desty,“ okomentoval manažer týmu navrátilce do tábora eSuby.

Z hlediska potenciálu do budoucna je příchod M1keyho skoro až dokonalou záplatou za Lukáše „sAvana1“ Lintnera. 18letý střelec se doposud potuloval především v různých mixech, většinu času se zahraničními hráči. V jedné ze sestav si před rokem zahrál i Sazka eLEAGUE. Přesun do eSuby bude jednoznačně největším posunem v jeho kariéře, kdy bude poprvé mít šanci v profesionální struktuře potvrdit svůj talent.

„M1keyho jsme si vyhlédli v FPL-C, kde dlouhodobě podával skvělé výkony a i v tryoutech nás velmi mile překvapil. Na jeho nízký věk ukázal herní vyspělost, přestože ještě nemá tolik zkušeností z nejvyšší úrovně česko-slovenské scény. Už teď u něj vidíme kvality hráče pro základní sestavu,“ uzavřel své vyjádření Štěpán Mach.

Posílená sestava eSuby:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.