Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojí změna v eSubě. Po sniperovi se s týmem loučí také in-game leader

9. 8. 2022 | 19:04 Counter-Strike 2 Přestup
Jedna změna nestačí. Esuba se již rozloučila s Martinem „zur1s“ Slámou, jenž se rozhodl hledat jiné angažmá, aby se mohl opět plně věnovat roli AWP hráče. Vedle něj ale v základní sestavě končí i další letošní přírůstek Dominik „desty“ Černý. Kapitán ale neříká sbohem nadobro.
Dominik „desty“ Černý na Tipsport CS:GO Bratislava
Dominik „desty“ Černý na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Kolem modré krve se v průběhu léta točila celá řada spekulací. Neprodloužení zur1se již bylo potvrzeno, ale místo představení náhrady přichází oznámení o dalším odchodu. V základní pětici končí in-game leader desty, který se ale neloučí tak úplně. Stejný dres bude totiž oblékat i nadále, jen se přesune za oponu.

„Desty má bohaté zkušenosti jako in-game leader, proto věříme, že má všechny předpoklady k tomu, aby se z něj stal prvotřídní trenér,“ uvádí eSuba. Desty se bude starat o taktickou přípravu týmu a hráčům bude věnovat každodenní péči, na kterou už klubová legenda Tomáš „benq1“ Masaryk nemá tolik času jako v minulosti.

„S benq1m se zatím neloučíme. Letos ale úspěšně dokončil svá studia a cítili jsme proto potřebu doplnit realizační tým o někoho, kdo se bude klukům věnovat na denní bázi,“ vysvětluje eSuba destyho roli u týmu. Organizace by postupně ráda vybudovala vícečlenný realizační tým, jako má například u League of Legends sekce.

Spekulovat tak v tuto chvíli můžeme o tom, kdo tedy sestavu eSuby doplní. První jméno naznačila soupiska pro ligu ESEA Main, kde se objevuje Jakub „M1key“ Krausko. Manažer týmu Štěpán Mach prohlásil, že tato sestava ještě není finální, což již nyní víme, že je pravda, protože na soupisce stále figuruje právě i desty.

Jak se ale říká, na každém šprochu pravdy trochu. Tuto středu totiž startuje uzavřená kvalifikace do CCT Central Europe a na HLTV.org svítí v sestavě eSuby opět M1key, čímž spekulace ještě více sílí. Samozřejmě ale může jít i o pouhý tryout – stejně tak u Entropiq Prague najdeme Lukáše „Luke“ Vánského z EIQ Future.

Jako pátý hráč se u zápasu proti Beyond Possible objevuje Lukáš „luko“ Hrabčík. Ten by se v případě přestupu vrátil do eSuby po půl roce. Teprve před měsícem přestoupil z Cryptovy do Dark Tigers, kde jej ale už nahradil Jan „pandi7o“ Holák. Luko vloni zastával roli IGL, takže by to pro něj nebyl krok do neznáma.

Možná sestava eSuby:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.