Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa nebude mít české zastoupení. Acend s Monsteerrem končí

10. 8. 2022 | 10:24 VALORANT Reportáž
Na zářijový světový šampionát v Istanbulu se rozdávají poslední vstupenky, ale jsou velmi žádané. Osmička evropských celků se v poslední možné kvalifikaci pere o poslední lístek na Champions a mezi nimi byl i český hráč MONSTEERR. Jenže jeho tým Acend podlehl soupeřům v úvodním i následném eliminačním utkání a na mistrovství se tedy nepodívá.
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Zdroj: Riot Games/Acend Club

Prvnímu, jedinému a zároveň poslednímu mistrovství světa ve VALORANTu kralovaly evropské týmy, když obsadily kompletně stupně vítězů. Letos vyšle starý kontinent trojici celků, z nichž dva už známe. K Fnatic a FunPlus Phoenix se připojí ještě jeden, ale bohužel to nebude Acend, kde působí Ondřej „MONSTEERR“ Petrů. Český talent nejprve musel čelit nejžhavějším kandidátům na poslední vstupenku, M3 Champions. Po neuvěřitelné bitvě na tři mapy se musel smířit s porážkou a tedy i hrozbou eliminace.

Osudnými soupeři pro Acend byli hráči G2 Esports, kteří v prvním kole nečekaně prohráli s OG LDN UTD. Jenže Žygimantas „nukkye“ Chmieliauskas se tentokrát pořádně rozstřílel a Acend nepomohla ani posila v podobě Travise „L1NK“ Mendozi. Opět to byl zápas na tři mapy, a bohužel i se stejným rozuzlením. Pro MONSTEERRA se tak jedná o konec sezóny, na poslední a zároveň největší turnaj roku se nepodívá.

Spolu s Acend se rozloučil také turecký tým BBL Esports. Program Last EMEA Last Chance Qualifieru bude pokračovat dnes od 16 hodin střetem M3C a OG LDN UTD, následovat poté bude klání mezi NAVI a Liquid.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.