Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíce šancí mají Sampi, predikují komentátoři Samsung MČR

11. 8. 2022 | 22:00 Brawl Stars MČR mobile
Samsung MČR ve hře Brawl Stars se každým dnem blíží víc a víc. Zeptali jsme našich dvou komentátorů, Richieho a Skeriho. C si myslí o jednotlivých týmech, které se tento víkend porvou o titul mistra České republiky? Jaké jsou jejich predikce?
BS MČR
BS MČR
Zdroj: PLAYzone

O tom, že i komentátoři mohou mít své favority, jsme se mohli přesvědčit hned v několika turnajích. Zkrátka vždy existuje ten jeden tým, který komentátorovi přiroste k srdíčku. Protože se za pár dnů koná grand finále Samsung MČR v Brawl Stars, zeptali jsme se našich komentátorů Ondřeje „Skeri“ Škeříka a Richarda „Richie“ Jarošíka na to, co si myslí o jednotlivých týmech, které proti sobě půjdou v boji o titul mistra ČR.

Richie

Sampi. Tipsport – celou sezónu předváděli absolutní dominanci, týmovou souhru, i nadprůměrné individuální playe. Navíc jejich výkony vykazovaly rostoucí křivku, takže i přes zlepšení ostatních týmů nevěřím, že najdou konkurenci.

Imperishable Clan  – na druhé místo jsem napočítal 5 aspirantů - Imperishable Clan, Inside Games, Inaequalis, GLORE a Narcis. Volím IC, protože si myslím, že na MČR vždy v takto mechanicky vyrovnané úrovni budou rozhodovat zkušenosti a mentalita. Jelikož mi přišlo, že to byl tým, který se hrou nejvíc bavil, věřím, že tato dovednost jim pomůže do finále. Navíc, ať počítám, jak počítám, vychází mi, že právě tento tým by se v semifinále měl vyhnout Sampi.

Inside Games – podle mého soupeř IC v semifinále. Mají výhodu, že od Midseasonu nemuseli hrát, mohli trénovat a sledovat soupeře, přesto nějakým způsobem věřím v semifinále (v mé představě) Imperishable Clan. Možná se mi líbila jejich mechanika víc, a ta by mohla rozhodnout. Taktéž bude záležet na losu módů a map.

Narcis – tým, který předvedl nejvíce rostoucí křivku výkonu v průběhu sezóny. Organizace s hráči dobře pracuje a to jim, podle mě, zajistí místo v semifinále, kde narazí na Sampi a tam jejich cesta za titulem dle mého názoru skončí.

Inaequalis – jak jsem říkal, na MČR budou určitě hrát roli zkušenosti a nervozita. I když mladé duo vedené Fojerem dokázalo mentální odolnost na Midseason, MČR je vždy jiné. Pokud se budu plést, opět před tímto týmem smeknu.

GLORE – Tým od prvního turnaje předváděl velmi kvalitní výkony, ale přišlo mi, že ta křivka byla spíš rovná, nežli rostoucí, proto pokud týmy potvrdí mé předpoklady, pro tým GLORE zbyde šesté místo.

Enterprise – Za mě největší zklamání sezóny. Tým s rozhodně největším egem na scéně. Možná právě ego jim brání ve zlepšování a pokud se tým nedokáže zlepšovat, v takto nabité konkurenci na ně zbyde sedmé místo.

Team Magic – volím čistě z toho důvodu, jak kvalitní a vyrovnaná scéna letos byla. Pro tento tým je dle mého názoru už jen úspěch, že se na MČR dostal. Na druhou stranu, nemají co ztratit, a pokud s touto mentalitou půjdou do turnaje, můžou být podle mě největším a zároveň nejlepším překvapením. 

Skeri

Glore – Další z týmů, který může v turnaji spíše překvapit a potrápit favority. Jejich šance na postup nejsou zdaleka odepsané ale i tak, nejspíše nepřekonají papírově silnější celky. Individuální kvality jim nechybí, stačí je podpořit dobrou týmovou prací a mohou se stát černým koněm turnaje.
Skeriho sázka: konec ve skupinách

Sampi.Tipsport – Bez debat největší favorit na zisk letošního titulu. Už na Midseason turnaji ukázali konkurenci, že po roční pauze mají v plánu převzít pohár do svých rukou a nic je v tom nezastaví. Očekávat můžeme čisté a svižné hry, papírově by měli první překážku potkat až ve finále.
Skeriho sázka: 1. místo

Inaequalis – Velice solidní výkony po celý rok, tým kde se snoubí zkušenost i mladická odvaha, to jsou INAE. Rádi by sahali po nejvyšších pozicích a ale ve srovnání s nejlepšími ještě trochu zaostávají. I přesto by měl jejich výkon stačit na medailové pozice, které jistě potěší jejich nemalou fanouškovskou základnu.
Skeriho sázka: TOP4

Narcis – Milému překvapení Midseason turnaje forma vydržela v druhé polovině sezony a kluci podávali velmi solidní výkony. Cestu do top4 nebudou mít ani trochu snadnou a jestli budou chtít zopakovat svůj výkon z minulé akce, budou muset přijít řádně připravení.
Skeriho sázka: konec ve skupinách

Enterprise – Tým, který začal sezónu kolísavými výkony, ale v její druhé polovině se velmi dramaticky zvedl k postupu na Samsung MČR. Tam bude muset předvést ještě o úroveň vyšší hru, neboť konkurence bude vysoká. Zkušenosti jim hrají do karet ale drtivá atmosféra živého publika je může pořádně potrápit.
Skeriho sázka: konec ve skupinách

Inside Games – Letošní česká dvojka a jediná sestava, která zvládla porazit Sampi. Jestli chce tahle tradiční organizace obhájit své loňské umístění, budou muset hrát naprosto bez chyb. Cestu do finále mají připravenou dobře a nečeká se od nich zaváhání, nicméně jejich skalp by chtělo získat hned několik pronásledovatelů. 
Skeriho sázka: 2. místo

Imperishable Clan – Sestava se zamotaným příběhem nakonec zvládla najít svůj domov a urvat místo na vrcholu letošní sezóny. Díky celoročnímu hraní působí velmi sehraně a pokud je nerozhodí hraní na stage ve Vodafone PLAYzone Areně, mohou mířit na medaile. K jejich zisku budou potřebovat chladnou hlavu a bezchybnou přípravu.
Skeriho sázka: TOP4

Team Magic – Papírově nejslabší celek, který může v turnaji zejména překvapit. Na minulé LAN akci nasbírali zkušenosti a na finále MČR budou chtít ukázat, že rozhodně nejsou do počtu a že potrápí i slovutnější sestavy. Pokud si rozumně nastaví své cíle a případný neúspěch je nerozloží, můžeme je vidět v příští sezóně na vyšších příčkách.
Skeriho sázka: konec ve skupinách

Tohle byly předpovědi našich komentátorů k letošnímu Samsung MČR v Brawl Stars. Grand finále se koná 13. a 14. srpna ve Vodafone PLAYzone Areně, kde na vás budou čekat komentátoři a hráči spolu se spoustou pití a dobrého jídla. Pokud nemůžete dorazit, nezapomněli jsme ani na vás. Oba dva dny totiž budeme přenášet na našem Twitch kanále.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.